Мобільні застосунки з доповненою реальністю

golovna1В умовах воєнного стану, із метою оптимізації освітнього процесу вчителям закладів загальної середньої освіти доцільно використовувати сучасні технології доповненої реальності для організації дистанційного та змішаного навчання, дослідницької діяльності учнів.

Технології доповненої реальності дозволяють проєктувати цифрову інформацію (зображення, відео, текст, графіку) поза екранами пристроїв і об’єднувати віртуальні об’єкти з реальним середовищем.

Сучасні розробки в області доповненої реальності побудовано з використанням технологій оптичного розпізнавання символів, тому, для застосування мобільних застосунків потрібен лише мобільний телефон з доступом до мережі Інтернет.

У застосунку CleverBooks Geometry представлено 3D-моделі п’яти основних 2D-вимірних геометричних фігур (коло, прямокутник, куб, шестикутник і трикутник), що  дає змогу вчителю пояснювати абстрактні геометричні поняття за допомогою
3D-візуалізації. За допомогою колекції флеш-карт,  зображення яких необхідно роздрукувати або демонструвати на екрані, учні можуть самостійно вивчати геометричні фігури, виконувати завдання на дослідження геометричних тіл у доповненій реальності. CleverBooks Geometry легко запускається з планшету чи мобільного телефону, уможливлює проведення тестувань, усного рахунку в цифровому форматі, вибір фігур та об’єктів реального світу, моделями яких є геометричні фігури.

CleverBooks Geography – мобільний застосунок, що містить 3D-моделі країн, дозволяє подорожувати континентами, дізнатися інформацію про географічні особливості, політичні структури країн, тварин, рослини та об’єкти, які знаходяться під охороною ЮНЕСКО.

CleverBooks Blocks  – освітня навчальна гра з 3D фігурами, яка підтримує вивчення 3D-форм, дозволяє вивчати тривимірні форми, допомагає розвивати критичне мислення учнів.

3D Графіка GeoGebra дозволяє створювати геометричні побудови в 3D, створювати 3D-об’єкти, будувати перерізи та знаходити точки перетину, зберігати та ділитися своїми результатами.

Для ефективної організації освітнього процесу, перед початком використання з мобільних застосунків, учителям і учням доцільно ознайомитися з їх можливостями та особливостями за наступними інформаційними матеріалами:

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO