Енергозабезпечення в умовах економії електроенергії

golovnaУкраїнська енергосистема вже зазнала серйозних втрат внаслідок війни. Об’єкти, що залишилися на територіях пошкодженої електроенергетичної інфраструктури внаслідок бойових дій, потерпають від обмежень у електропостачанні. Громади на цих територіях опиняються під загрозою залишитися без доступу до електроенергії або вже мають проблеми з відновленням електропостачання. Це – побутові споживачі, підприємства та об’єкти бюджетної сфери, такі як лікарні, заклади загальної середньої освіти, дитячі садочки, центри надання адміністративних послуг тощо.

У зв’язку з цим у багатьох споживачів виникає основне питання – як досягти надійного електрозабезпечення?

Головні труднощі з електроенергією у тому, що на відміну від газу, який можна закачати в сховище і використати, коли потрібно, електроенергія є товаром, який споживається одразу. Є, звісно, складські потужності для зберігання електроенергії – енергосховища. В Україні існує єдине експериментальне сховище, яке минулого року ДТЕК (найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України) увів в експлуатацію, але воно всього на 1 мегават, окрім того, – дороговартісне. Звичайно, що в майбутньому Україна матиме запас енергосховищ для того, щоби забезпечити маневреність в енергосистемі. Проте, зараз йдеться про те, що відповідні перетоки будуть, коли в нас виникатиме якась кризова ситуація. Угода між Україною та ЄС дуже чітко регулює механізм енергетичної солідарності, який зараз проходитиме випробування і в рамках ЄС, і в рамках відносин України та ЄС. Тому, у цьому контексті, покладаються значні сподівання на Європейський Союз, який буде діяти солідарно з Україною.

Громади потребують альтернативних способів електрозабезпечення, з використанням технологій, що зменшують залежність від роботи операторів зовнішніх електричних мереж. Причому, це мають бути відносно прості та швидко реалізовані рішення. Вирішити цю проблему допомагають автономні електростанції, зокрема, комплекс обладнання сонячної енергетики із системою накопичення енергії переважно для власних потреб об’єктів. Таке обладнання швидко монтується та є простим в експлуатації.

З початком відключень електроенергії для багатьох громадян України постало питання запасних джерел електроживлення. Відтак, українці почали масово купувати ліхтарики, повербанки, батарейки, акумулятори й генератори.

Під час проблем з подачею електроенергії до будинку, необхідне автономне джерело живлення, яке візьме на себе забезпечення всіх побутових приладів електрикою. Спеціально для цієї мети призначений генератор для приватного будинку. 

Корисно знати, що бензинові, дизельні, газові і комбіновані електростанції ідеально підійдуть для використання в якості резервного або постійного джерела електроенергії для побутових споживачів.

На що варто звернути увагу при виборі генератора для побутових споживачів:

  • потужність – бензинові генератори для будинку випускаються потужністю до 6,5 кВт, дизельні – до 10–15 кВт, газові – до 5,3 кВт. Модель вибирається виходячи з сумарної потужності підключених до пристрою приладів з запасом в 20-30%. Споживачі можуть бути резистивними, без електродвигуна: освітлювальні прилади, кухонні плити – пристрої, які перетворять енергію повністю в світло або тепло, та індуктивні – з електродвигуном, такі як насоси, верстати та ін. Якщо в господарстві вони є, то до потужності генератора можна сміливо додати 20-200%;
  • ємність паливного бака і витрата палива – визначають безперервний час роботи, протягом якого електрогенератор для будинку зможе забезпечувати роботу приладів. Наприклад, на невеликій дачі модель з баком на 15 л і витратою 1,2 л/год може без перерв пропрацювати 12,5 год. Взагалі ж бензинові генератори для будинку будуть відмінним вибором, якщо потрібне резервне джерело живлення на 3 – 8 год. У якості постійного джерела не підійдуть, тому, що охолодження у них тільки повітряне і через кілька годин роботи вони перегріваються. Дизельні електростанції для будинку можуть працювати від 5 до 24 год і виступати у якості основного джерела живлення. Газові електрогенератори для будинку теж використовуються як резервне джерело живлення – без перерв працюють від 6 до 20 год;
  • вага і габарити – важливий параметр, який впливає на можливість транспортування обладнання і його установку. Наприклад, вага бензинової моделі потужністю 3 кВт становить близько 40 кг, а її розміри – 605 x 435 x 450 мм. Можна поставити на рівну підлогу в окремому приміщенні. Для більш потужних пристроїв з великою вагою, буде потрібен спеціальний піддон для установки.

Інформацію, на що варто звернути увагу при виборі генератора для побутових споживачів, про додаткові способи економії електроенергії побутовими приладами можна знайти за посиланням: https://cutt.ly/QN6GAwF.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO