CHROMEBOOK ДЛЯ ОСВІТИ

golovna2У межах співпраці Міністерства освіти і науки України та компанії «Google», 23 травня 2022 року під час Світового освітнього форуму, що відбувся у Лондоні, було укладено угоду про надання українським учителям сучасних девайсів, що допоможуть у реалізації освітнього процесу.

За даними Міністерства освіти і науки України (https://cutt.ly/AMns8v6), угодою передбачено надання комп’ютерного обладнання, програмного забезпечення, контенту, а також проведення тренінгів із цифрової компетентності для українських педагогічних і науково-педагогічних працівників.

Станом на 5 жовтня 2022 року, в Україну надійшло близько 10 тисяч  сучасних ноутбуків «Сhromebook», серед яких 1774 девайси отримали педагоги Сумщини (https://cutt.ly/iMngLdl).

Chromebook (ноутбук) працює на операційній системі Google Chrome OS – це операційна система з хмарним сховищем та вбудованими додатками Google, тобто робота на ньому базується на застосуванні веб-сервісів. Пристрій призначений для використання, насамперед, при підключенні до мережі Internet, проте і за його відсутності окремі додатки можна використовувати у режимі офлайн.

Залежно від ситуації, одним девайсом може користуватися як один учитель, так і декілька, створивши персональний обліковий запис із власною електронною адресою і паролем на Gmail.     

Для ефективної організації освітнього процесу, перед початком використання «Chromebook» педагогами, учнями та їх батькам (у випадку наявності пристрою), доцільно буде ознайомитися з можливостями та особливостями роботи цього девайсу за  наступними інформаційними матеріалами:

  • список поширених запитань та відповідей, щодо можливостей та особливостей роботи на девайсі «Chromebook» (https://cutt.ly/fMnPJ7r);
  • «Що таке Chromebook?» (https://cutt.ly/PMyVbU6);
  • «Початок роботи з Chromebook» (https://cutt.ly/EMyVXql);
  • інтерактивні відеоінструкції щодо роботи з додатками/інструментами Google               (https://cutt.ly/2MnShcA);
  • «Як працювати на Chromebook тисячам українських учителів?» (https://cutt.ly/8MmWPxi);
  • «Як працювати з mozaWeb на Chromebook?» (https://cutt.ly/rMmWxTZ).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO