Географічні інформаційні системи – на службі Збройних Сил України

golovnaЩорічно в середу третього тижня листопада відзначають своє професійне свято працівники геоінформаційних систем. У 2022 році Всесвітній день географічних інформаційних систем (Всесвітній день ГІС) відзначається 16 листопада.

ГІС – це сучасна комп’ютерна технологія для картографування та аналізу об’єктів і подій, що відбуваються у світі та повсякденному житті. Її значення для життя сучасної людини підтверджується тим, що це поняття вивчається учнями на уроках географії у 8 та 11 класах.

Метою Всесвітнього дня ГІС є привернення уваги людей до географії в цілому і до практичного використання географічних інформаційних систем, зокрема, адже краща поінформованість допомагає прийняти найкраще рішення.

Підтвердженням цьому є використання супутникових знімків військовими української армії в ефективній боротьбі з російськими агресорами. Це, зокрема, вдалося реалізували за гроші, зібрані українцями за ініціативою благодійного фонду Сергія Притули. На суму 600 мільйонів гривень у фінської аерокосмічної компанії ICEYE («Крижане око») було придбано супутник для передавання Збройним Силам України супутникових зображень, а також забезпечено доступ до бази даних супутникових знімків для української армії.

Супутники ICEYE сканують об'єкти на Землі за будь-якої погоди.

Переглянути матеріал про географічні інформаційні системи можна за посиланням: http://www.geoguide.com.ua/survey/survey.php?part=gis

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO