100 РОКІВ БОРОТЬБИ: УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ 1917-1921 р.р.

golovnaНаціональна пам’ять є однією з основ національної ідентичності. Комуністичний режим, який панував понад сім десятиліть, ставив собі за мету ліквідацію українців як національної спільноти. Тому були знищені такі основи національної ідентичності, як мова, культура і національна пам’ять. Щоб їх відновити потрібна політика відновлення національної пам’яті на державному рівні. В Україні, як і в інших посткомуністичних країнах, мають діяти інституції, які займаються відновленням історичної пам’яті.

Український інститут національної памʼяті є центральним органом виконавчої влади з реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної памʼяті, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра культури.

У рамках фахових курсів для вчителів історії та суспільних дисциплін на базі КЗ СОІППО 6 жовтня 2021 року відбулася зустріч із співробітниками Українського інституту національної памʼяті (м. Київ), основними завданнями якого задекларовано посилення уваги суспільства до історії України, забезпечення всебічного вивчення етапів боротьби за відновлення державності України у XX столітті та здійснення заходів з увічнення памʼяті учасників національно-визвольної боротьби, жертв голодоморів та політичних репресій.

Звертаючись до учасників зустрічі, в. о. ректора КЗ СОІППО, доктор історичних наук, доцент Юрій НІКІТІН наголосив на важливості збереження історичної памʼяті українського народу та якісній популяризації в Україні та світі обʼєктивної та справедливої історії.

На зустріч зі слухачами курсів були запрошені співробітники Українського інституту національної памʼяті Олена ОХРІМЧУК, кандидат філософських наук, начальниця управління забезпечення реалізації політики національної памʼяті в регіонах та Ганна БАЙКЄНІЧ, кандидат педагогічних наук, завідувачка сектору методичної роботи, а також консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Сумської міської ради, заслужений учитель України Ірина НІКІТІНА.

Основними темами, обговореними у контексті дискусійного майданчика, стали «Подолання викликів перед національною памʼяттю чи як сьогодні виховати патріотів» та «Нові форми викладання історії на прикладах проєктів Українського інституту національної памʼяті».

В рамках співпраці Українським інститутом національної пам’яті були передані книги та каталоги для допомоги у проведенні фахових курсів для вчителів історії та суспільних дисциплін на базі КЗ СОІППО.

Учителі історії, куратор групи в. о. завідувача кафедри соціально-гуманітарної освіти, кандидат педагогічних наук Світлана ДРАНОВСЬКА та представники Українського інституту національної памʼяті активно брали участь у обговоренні актуальних питань щодо національної історії та мали змогу пограти у гру: «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921». Зацікавленість учасників підкреслила важливість та затребуваність такого роду відкритих дискусій.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO