ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ П’ЯТОГО ТОМУ ПРОЄКТУ «СУМЩИНА. ВЕЛИКА СПАДЩИНА»

golovnaП’ятий том серії «Сумщина. Велика спадщина» під назвою «Проза (від ХХ ст.)», на який із нетерпінням чекали шанувальники літератури нашої області, був презентований у Конгрес-центрі СумДУ.

«Завдяки таким книжкам пам’ять про славетних сумчан буде увіковічена в історії нашої держави, – говорив під час презентації голова Сумської облдержадміністрації Дмитро ЖИВИЦЬКИЙ. – Серед регіонів України ми єдині маємо такий масштабний творчий доробок, виданий за кошти обласного бюджету. Сподіваюсь, що і на наступні роки депутати підтримають наші книжкові ініціативи та амбітні плани. Попри всі фінансові труднощі, епідемію коронавірусу, давайте не сходити з такого темпу».

«Сумщина зробила унікальний подарунок до 30-ї річниці Незалежності України. Переконаний, що жодна область не має подібного. Ми провели величезну роботу, перевернули «брили» історичної, додаткової та художньої літератури, відібрали з кращих зразків української національної літератури найкращі, бо ці книги видані на століття», – відмітив один із авторів та упорядників книги, письменник Олександр ВЕРТІЛЬ.

Відомий на Сумщині літературознавець, старший викладач КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та краєзнавець Юрій П’ЯТАЧЕНКО, також упорядник книги, повідомив, що у томах «Поезія», «Проза (до ХХ ст.) і «Проза (від ХХ ст.)» представлені 150 авторів, вміщено універсальний, унікальний український дух.

«Ми є своєрідним акумулятором нового поступу України в ХХІ сторіччі», – зауважив Юрій П’ятаченко.

Обидва упорядники, звертаючись до читача, націлюють його на шлях творчих відкриттів і пізнання рідного красного письменства.

Модератор проєкту, журналіст і письменник Євген ПОЛОЖІЙ зазначив: «Я дуже задоволений виданням п’ятої книги проєкту «Сумщина. Велика спадщина». Власне кожна з цих виданих книг має своє особливе обличчя. «Образотворче мистецтво» представляє Давид Бурлюк, «Поезію» – Олександр Олесь, «Краєзнавство» – Пантелеймон Куліш, «Прозу (до ХХ ст.)» – Микола Хвильовий, «Прозу (від ХХ ст.)» – Іван Багряний. Це постаті світової ваги, але це наші земляки. Ми вирішили об’єднати всіх в один проєкт. Щоб читачі побачили, що у нас на Сумщині неймовірно потужні історія, література, краєзнавство, величезна культурна спадщина».

Усі книги з проєкту – «Образотворче мистецтво», «Поезія», «Краєзнавство», «Проза (до ХХ ст.) і «Проза (від ХХ ст.)» – вийшли друком у сумському видавництві «Університетська книга».

У ході дискусії в учасників та гостей презентації виникало багато ідей щодо розвитку книговидання на Сумщині. Зокрема, говорили про необхідність збільшення тиражу книг цього проєкту «Сумщина. Велика спадщина», організацію туру місцевих письменників громадами області. Озвучували пропозиції щодо видання книги про видатних людей сучасності і, навіть, говорили про необхідність створення у рамках проєкту книгі «Сумщина. Велика спадщина дітям».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO