1 ВЕРЕСНЯ – ДЕНЬ ЗНАНЬ

golovnaУ День знань голова Сумської обласної ради Віктор Федорченко приїхав до Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Він разом із депутатом обласної ради Оксаною Кужель привітав тих, хто навчає не дітей, а педагогів, поспілкувався з керівництвом та колективом і оглянув навчально-матеріальну базу закладу.

Зустрічаючись із викладацьким складом Віктор Федорченко запропонував провести зібрання у формі діалогу, аби разом обговорити проблеми в освітянській галузі і знайти відповіді на поставлені запитання.

«Ситуація в області непроста. Держава переклала фінансування коледжів і ПТНЗ на місцеві бюджети, не замислюючись над тим, що це – державні повноваження, не властиві для органів місцевого самоврядування, і в останніх бракуватиме коштів для цих потреб. А наступного року фінансова ситуація ще погіршиться. Також великою проблемою є й заповнюваність коледжів та ПТНЗ. Вона складає від 10 до 50%, тобто необхідне повне реформування галузі. Окрім цього ще й спеціалісти, яких ми готуємо за кошти обласного бюджету, їдуть за кордон і не використовують свої знання в області», – поділився Віктор Федорченко.

Присутні говорили про важливість повернення для молоді гарантованого першого робочого місця, підвищення рівня зарплатні, регіональної цільової підготовки кадрів через направлення на навчання за контрактним замовленням та обов’язковим наступним працевлаштуванням, можливості посильного кредитування житла тощо. Також акцентували увагу на сфері, яка їм близька, зазначивши, що нині нівелюється престижність професії педагога через малі зарплати, велику наповнюваність класів, відсутність житла у молодих спеціалістів. Тому вони вимушені шукати кращої долі за кордоном.

Керівник депутатського корпусу привітав педагогів із Днем знань. «Навчати тих, хто навчає, – це показник не тільки вашої професійності, а й чималої відповідальності. Важко порахувати, скільки фахівців ви навчили та скільком педагогам підвищили кваліфікацію. Щиро дякую вам за те, що ви завжди допомагаєте створювати той рівень освіти, який потрібен для розвитку Сумщини», – звернувся до присутніх Віктор Федорченко і побажав їм миру, здоров’я й злагоди.

Далі він оглянув науково-матеріальну базу закладу. За словами керівника СОІППО Юрія Нікітіна, на сучасному етапі головне завдання інституту – це сприяння професійному розвитку вчителя, адже головною метою діяльності закладу є наукове і методичне забезпечення системи післядипломної педагогічної освіти області, підвищення кваліфікації та перепідготовка керівних кадрів і педагогічних працівників.

Оглядаючи аудиторії інституту, Віктор Федорченко і Оксана Кужель переконалися, що, крім ошатного ремонту з новими меблями, енергозберігальними вікнами, приміщення обладнані сучасними технічними засобами для впровадження в освітній процес сучасних педагогічних і інформаційних технологій.

З вітальним словом до колективу звернувся Юрій Нікітін, ректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, відзначивши досягнення науково-педагогічних працівників почесними грамотами Міністерства освіти та науки України Растросту Г.Б. та Гавриленко С.О. Грамотами та Подяками працівників інституту.

До привітання також долучився заступник голови Сумської обласної ради профспілки працівників освіти і науки України Геннадій Островський, який разом з головою первинної профспілкової організації КЗ СОІППО Вікторією Перлик привітали колег зі святом та відзначили подяками кращих працівників інституту.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO