ЗАКЛАД ОСВІТИ – ОДИН ІЗ СОЦІАЛЬНИХ ІНСТИТУТІВ ЗАХИСТУ ПРАВ ДІТЕЙ

golovnaНа цьому наголошено в рамках обласного онлайн-семінару «Взаємодія суб’єктів під час забезпечення соціального захисту дітей, які постраждали від домашнього насильства» для  працівників центрів, закладів соціального обслуговування та фахівців, залучених до соціальної роботи, проведеного 9 квітня 2021 року.

Подолання й недопущення будь-яких проявів насильства щодо дітей як у закладі освіти, так і за його межами, є однією з актуальних проблем, що стоять перед сучасним українським суспільством. Ключову роль у справі захисту дітей від насильства мають відігравати структури, органи, установи,  які б були спроможні забезпечити сьогодні соціальний захист таких дітей. Одним із соціальних інститутів захисту прав дітей є заклад освіти.

У роботі онлайн-семінару взяла участь Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти,  яка акцентувала увагу на нормативно-правових актах, що регламентують діяльність закладу освіти щодо запобігання та протидії домашньому насильству. Також вона окреслила алгоритм дій закладу освіти в разі виявлення ознак чи фактів, що можуть вказувати на вчинення насильства щодо дитини в родині, зокрема, покрокові дії керівника закладу освіти, уповноваженої особи, яка здійснює невідкладні заходи реагування в разі виявлення фактів насильства та/або отримання заяв/повідомлень від постраждалої особи/інших осіб, спеціалістів психологічної служби.

Особливості надання соціальних послуг жертвам домашнього насильства розкрила соціальний педагог Сумського обласного Центру соціально-психологічної допомоги  Галина КОНДРАТЕНКО.

Зацікавленість у присутніх викликав виступ «Правові аспекти запобігання та протидії домашньому насильству» Валентини ВОЛОБУЄВОЇ, заступника директора  Обласного  центру  вторинної правової допомоги в Сумській області.

Спеціаліст громадської організації «Ліга сучасних жінок» Людмила ПОНОМАРЕНКО представила досвід та перспективи діяльності громадської організації з протидії домашньому насильству.

Захід сприяв глибшому усвідомленню проблеми соціального захисту дітей, зокрема, того, що важливою умовою ефективності роботи  із зазначеного напрямку є налагодження співпраці з іншими суб’єктами, які також надають соціальну допомогу дітям, які постраждали від домашнього насильства.

1

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO