Школа подружнього життя

1Підготовка педагогів закладів професійної (професійно-технічної) та загальної середньої освіти з упровадження курсу «Школа подружнього життя» відбулась 29 – 31 березня 2021 року в онлайн режимі з ініціативи Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Сумській області. Модератором заходу виступила Галина Докторович, методист Центру. Проводив навчання автор курсу Олег Олійник, магістр освітніх наук вищої категорії, керівник проекту «Школа подружнього життя». Участь у заході взяла Валентина Успенська, кандидат педагогічних наук, доцент, керівник лабораторії здоров’яспрямованої освіти КЗ СОІППО.

Побудова гармонійних стосунків між статями є безумовною цінністю подружнього життя кожної людини. Любов – найбільше життєве благо і основа щасливого життя людини. Школа, в загальному плані, питань про кохання, і все, що з ним пов’язане, торкається ледь-ледь. Література, основи здоров’я, біологія, етика. Все ж сьогодні сказати, що школа цьому не вчить, як думає переважна більшість громадян України, вже не маємо права. Саме розкриттю сутності найвищих духовних цінностей людини – любов, дружба, розуміння, повага, довіра, терпимість – присвячений навчальний курс для старшокласників «Школа подружнього життя».

Навчальний курс, схвалений для використання комісією Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України в розділі «Етика. Курси морально-етичного спрямування», призначений для учнів 9 – 11 класів та містить 17 уроків. Серед них – «Як закохатися і не помилитися?», «Мистецтво вирішення конфліктів», «Сексуальні стосунки: коли починати?», «Відповідальне батьківство», «Планування сімейного бюджету» та інші. Кожна з тем є самодостатньою, інформативно насиченою, повчальною. Автор-викладач цікаво, легко, толерантно доносив зміст навчальних тем. Слухачі навчального семінару у зворотньому зв’язку зауважили про надзвичайну цінність інформації та важливість навчального курсу «Школа подружнього життя» для виховання молоді.

Учасники навчання отримали для подальшої роботи навчально-методичний посібник «Школа подружнього життя» та електронні ресурси на допомогу. Упроваджувати курс, як варіативну складову навчального плану, здатні будуть сертифіковані педагоги. Наразі, це в основному викладачі професійних (професійно-технічних) закладів освіти. Планується аналогічне навчання здійснити для педагогів закладів загальної середньої освіти.  

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO