«Сіємо» «Весняний КОЛОСОК – 2021»

golovna3 березня 2021 року на нараду з організації весняного етапу Міжнародного інтерактивного учнівського природничого конкурсу «КОЛОСОК», що проходила в онлайн-форматі за модерування обласного координатора конкурсу Валентини Успенської, доцента КЗ СОІППО, долучились координатори в оновленому складі та голова організаційного комітету конкурсу Дарія Біда, доцент кафедри педагогіки Львівського ОІППО, кандидат педагогічних наук,  заслужений учитель України.

Міжнародний інтерактивний природничий конкурс «КОЛОСОК» відбувається  з метою пошуку, підтримки талановитих школярів і популяризації природничих знань в Україні. Сам конкурс проводиться згідно наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 29.12.2011 року № 1561 «Про затвердження Положення про Міжнародний інтерактивний учнівський природничий конкурс «КОЛОСОК». Положення про конкурс затверджене  в Міністерстві юстиції України 23 січня 2012 року за № 86/20399.

У своєму виступі Дарія Біда зазначила, що школярі Сумської області завжди є активними учасниками конкурсу «КОЛОСОК». Окрім закладів загальної середньої освіти та підготовчої групи закладів дошкільної освіти, участь у конкурсі беруть також заклади професійно-технічної освіти.

Сам конкурс уособлює в собі цілу систему освітніх проектів від «Колоска», спрямованих на подолання небезпечної тенденції, яка склалася в Україні: читання втрачає статус національної культурної традиції, знижується рівень грамотності населення, особливо, підлітків і молоді, падає їхній інтерес до навчання. Завдяки виданням – журналу «Колосок», газети «Колосочок», науково-популярних книг, а також організації інтелектуальних турнірів в онлайн режимі для учнів і вчителів (як от вже шість Всеукраїнських Інтернет-конкурсів «Учитель року») формується учнівський інтерес до природничо-математичних наук. Кожному конкурсу передує  підготовка за спеціальними темами. Саме вона сприяє успішній участі учнів у конкурсі, отримання сертифікатів певного рангу. А призи від «Колоска» отримують усі учасники.

У ході наради обговорювалось завдання створення територіальних осередків конкурсу в Сумській області, які об’єднують в собі заклади освіти кількох об’єднаних територіальних громад, та затвердження єдиного в них територіального координатора. 

Валентина Успенська ознайомила учасників наради з рекомендаціями щодо проведення весняного етапу конкурсу.

«КОЛОСОК весняний-2021» відбудеться 22 квітня 2021 року за спеціальними темами: «КОЛЬОРОВЕ САФАРІ», «КОСМІЧНІ РЕКОРДИ», «МІСТА КРАЇН СВІТУ», «СКАРБИ ДИКОЇ ПРИРОДИ». Інформація про конкурс та інші проекти від «Колоска» розміщена на сайті http://kolosok.org.ua/, Facebook https://www.facebook.com/kolosok.magazine/, у Instagram  https://www.instagram.com/konkurs.kolosok/?hl=uk

Учасники наради мали можливість долучитись до відеоспілкування, поставити організаторам запитання. Територіальні та шкільні координатори  висловити захоплення про цікавий, різноплановий, системно організований конкурс. Дарія Біда й Валентина Успенська подякували координаторам за їх роботу з організації та проведення конкурсу в закладах освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO