Про сертифікацію вчителів

imageРозміщенням інформації про успішне проходження сертифікації в кабінетах учасників завершився другий рік пілотування сертифікації вчителів початкових класів. У Сумській області у 2020 році успішно пройшли сертифікацію 30 осіб із 49 зареєстрованих.

golovnaДовідково: сертифікат видають учасникам сертифікації, які за кожним показником набрали кількість балів, що дорівнює або перевищує встановлену граничну кількість балів,  і завантажили портфоліо. Підтвердженням видачі сертифіката є наявність відповідної інформації в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Відповідно до частини п’ятої статті 61 Закону України «Про освіту» педагогічний працівник, який пройшов сертифікацію, має отримувати щомісячну доплату в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката. Успішне проходження сертифікації також може бути зараховано як проходження чергової (позачергової) атестації.

Тих, хто хоче дізнатися більше про особливості сертифікації педагогічних працівників, Український центр оцінювання якості освіти запрошує долучитися 18 грудня з 14.00 до 15.30 до вебінару за участі експертів Державної служби якості освіти на YouTube каналі центру.

Під час прямого ефіру учасники сертифікації, зацікавлені освітяни дізнаються про кожен з етапів пілотного проєкту: оцінювання фахових знань та вмінь учителів початкових класів під час незалежного тестування, самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності, експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їхньої роботи; про окремі висновки за результатами сертифікації тощо.

До 17 грудня всі охочі можуть поставити запитання фахівцям відповідних установ за посиланням.

До уваги учасників сертифікації 2021 року!

Наказом Міністерства освіти і науки від 04.12.2020 № 1522 «Про деякі питання проведення сертифікації педагогічних працівників у 2021 році» визначено терміни та особливості проведення основного етапу сертифікації 2021 року. Відповідно цього наказу гранична кількість вчителів Сумської області, які зможуть зареєструватися для участі у сертифікації, становить 48 осіб. Реєстрація триватиме із 18 до 31 січня 2021 року на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO