Держава захищає ваші інтереси

25-27 квітня 2017 року в м. Львів у рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні» Координатора проектів ОБСЄ в Україні та за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади проведено тренінг для працівників Інститутів післядипломної педагогічної освіти з метою підготовки викладачів спецкурсу «Протидія торгівлі людьми в Україні». Учасником тренінгу була Растроста А.Б., методист навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Торгівля людьми є порушенням прав людини, що суперечить міжнародним нормам та Конституції України. Проте це явище було і залишається актуальною проблемою для України. Сучасні форми експлуатації та нові виклики, що їх переживає світ і Україна, зокрема, створюють загрозу потрапляння у ситуацію торгівлі людьми практично всіх соціальних груп населення. Низка факторів, а саме: збройний конфлікт на Сході країни, підвищення рівня мобільності населення, поява внутрішньо переміщених осіб та пов’язані з цим трудова міграція населення, економічна нестабільність, зростання рівня безробіття сприяють поширенню випадків учинення цього злочину.

У рамках тренінгу було розкрито сутність явища «торгівля людьми»; учасники тренінгу ознайомилися з причинами, наслідками, етапами та шляхами потрапляння у ситуацію торгівлі людьми, нормативно-правовою базою з протидії людьми в Україні та світі, навчилися індентифікувати постраждалих від торгівлі людьми в Україні, ознайомилися з основними принципами роботи з особами, які постраждали від торгівлі людьми.

Впровадження спецкурсу «Протидія торгівлі людьми в Україні» в рамках підвищення кваліфікації педагогічних працівників сприятиме зростанню рівня громадянської та професійної компетентності педагогічних працівників закладів освіти і прискорить можливість створення превентивного освітньо-інормаційного простору у начальному закладі щодо потрапляння осіб, особливо дітей, у ситуацію торгівлі людьми.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO