«STEM – ОСВІТА: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ» СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ УЧИТЕЛІВ ФІЗИКИ, АСТРОНОМІЇ, МАТЕМАТИКИ, ІНФОРМАТИКИ.

golovnaSTEM-освіта: від теорії до практики – під таким гаслом 25 листопада 2020 року, на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся онлайн семінар-практикум для учителів фізики, астрономії, математики, інформатики. Модератором заходу виступила Світлана Кода, керівник науково-дослідної лабораторії STEM-освіти, старший викладач кафедри теорії та методики змісту освіти.

Зі вступним словом до учасників семінару звернувся проректор з наукової роботи інституту Сергій Грицай, який ознайомив присутніх із Концепцією розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти), ухваленої Кабінетом Міністрів України 5 серпня 2020 року. Наголосив на важливості постійної співпраці Інституту із закладами освіти Сумської області та значущості вирішення нагальних питань щодо забезпечення якісної STEM-освіти в сучасному інноваційному просторі. Також, акцентував увагу на основних положеннях та напрямах реалізації Концепції. Сергій Грицай у своєму виступі зазначив, що STEM-освіта буде впроваджуватись із урахуванням принципів особистісного підходу, постійного оновлення змісту освіти відповідно до нових досягнень науки та вимог ринку праці. Обласний координатор ознайомив присутніх із умовами участі у постійно діючій обласній «STEM˗школі», створеній на виконання заходів з реалізації Концепції і спрямованих на формування необхідних компетентностей на всіх рівнях освіти.

Відповідно до порядку денного семінару-практикуму розглядалися питання оптимізації STEM-освіти, сучасного інноваційного середовища та досвід організації роботи опорних закладів освіти області: Вільшанської загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів Недригайлівського району; Недригайлівської спеціалізованої загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів (опорний заклад); Комунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка Сумської міської ради; Грунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу А.М. Діхтяренка  Грунської сільської ради Охтирського району та Комунального закладу Сумської обласної ради «Сумська обласна гімназія-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей».

Також, у рамках семінару оптимально, ефективно, інформативно, змістовно і конструктивно відбулися обговорення презентацій сучасних моделей упровадження STEM-освіти у практику роботи закладів освіти області.

Досвід роботи представили учителі інформатики, фізики, астрономії, математики. Упровадження елементів STEM-освіти на уроках фізики продемонстрував Коренев Олександр, учитель фізики та математики Недригайлівської спеціалізованої загальноосвітньої школа І-ІІІ ступенів. Досвідом роботи з формування шкільного STEM-середовища поділилася Охременко Наталія, заступник директора, учитель фізики та інформатики Свеської спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів Ямпільської районної ради. Учитель інформатики Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, кандидат педагогічних наук Абжалов Роман, презентував порівняльний аналіз організації навчального процесу в різних країнах світу та поділився досвідом роботи в проєкті «Асистент». До обговорення виступів і презентацій з питань STEM-освіти долучилися понад 60 педагогів області.

Світлана Кода ознайомила педагогів області з основними критеріями, індикаторами та інструментарієм процесу формування шкільного STEM-середовища. Учасники семінару отримали рекомендації щодо впровадження освітніх STEM-інновацій та створення оптимальних умов для профорієнтації та формування у молоді свідомого вибору STEM-професій. Учасники семінару також долучилися до роботи зимової сесії Всеукраїнської «STEM-школи».

Підбиваючи підсумки семінару-практикуму, Сергій Грицай наголосив про відкритість до співпраці науково-педагогічних та науково-методичних працівників КЗ СОІППО з питань STEM-освіти, а саме: підвищення кваліфікації педагогів, організацію подальших семінарів-практикумів, вебінарів, конференцій, тренінгів тощо.

Учасники семінару виразили щиру вдячність за вдало організований STEM-день та надану можливість долучитися до досвіду формування шкільного STEM-середовища, збагатитися новими враженнями, ідеями, рекомендаціями та методиками.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO