ОСОБЛИВОСТІ РОБОТИ ІЗ СІМ’ЯМИ, ЯКІ ОПИНИЛИСЯ У СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ: ПРОВЕДЕНО ОНЛАЙН- СЕМІНАР ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ ЦЕНТРІВ, ЗАКЛАДІВ СОЦІАЛЬНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ТА ФАХІВЦІВ, ЗАЛУЧЕНИХ ДО СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ

golovnaВажливу роль у соціалізації дитини, її гармонійному розвитку відіграє родина. Проте в Україні спостерігається збільшення  кількості  сімей, які потрапили у складні життєві обставини. Актуальним постає питання про пошук придатних форм взаємодії усіх структур, органів та установ, які б були спроможні забезпечити сьогодні соціальний захист сім’ї, зокрема інтересів дитини, що знаходиться у складних життєвих обставинах.

Саме підвищенню рівня поінформованості фахівців із соціальної роботи  із зазначеного питання було присвячено обласний онлайн-семінар «Взаємодія суб’єктів під час забезпечення соціального захисту дітей, які постраждали від жорстокого поводження», що відбувся 26 листопада 2020 року.

Важливо  вчасно забезпечити соціально-педагогічний патронат, надати батькам конкретну кваліфіковану допомогу у вирішенні сімейних проблем. Цього можна досягти лише тоді, коли взаємини із сім’єю будуються на співробітництві, взаємній допомозі, взаєморозумінні. В основі взаємин лежить тісний контакт із сім’єю, розуміння процесів, що відбуваються в сучасній сім’ї, використання позитивного виховного потенціалу, пропаганда досвіду сімейного виховання.

З привітальним словом до учасників семінару звернулася Галина ТЕРТИЧНА, фахівець Сумського обласного центру соціальних служб.  Висвітленню питання особливостей взаємодії міждисциплінарної команди в ході ведення випадку та прийнятті рішень в інтересах дитини було присвячено виступ Любові ЕСАУЛКО,  головного спеціаліста Департаменту  соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації.

Юрій КАЛІНОВСЬКИЙ,  начальник служби у справах дітей Сумської обласної державної адміністрації, акцентував увагу на функціях служб у справах дітей щодо забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Особливості допомоги дітям, які перебувають у складних життєвих обставинах, закладами освіти представила  Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.   

Старший інспектор відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Сумській області  Олександр ГАЛИЦЬКИЙ розповів учасникам семінару про протидію насильству в сім’ї, проаналізував  алгоритм дій  у разі виявлення ознак чи фактів, що можуть вказувати на вчинення насильства щодо дитини в родині, ознайомив із видами юридичної відповідальності неповнолітніх та їх батьків, порядком надання правової допомоги. 

Захід сприяв глибшому усвідомленню проблеми соціального захисту дітей, зокрема, того, що важливою умовою ефективності роботи  із зазначеного напрямку є налагодження співпраці з іншими суб’єктами, які також надають соціальну допомогу родинам у складних життєвих обставинах.

IMG 20201126 095604

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO