ПЕРЕХІД НА ДИСТАНЦІЙНУ ФОРМУ НАВЧАННЯ З УРАХУВАННЯМ ПОГІРШЕННЯ ЕПІДЕМІОЛОГІЧНОЇ СИТУАЦІЇ

imageВідповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 13.10.2020 року та з врахуванням рекомендацій МОН України, наданих листом т.в.о міністра №1/9-576 від 12.10.2020 року «Щодо тимчасового переходу на дистанційне навчання», освітній процес в КЗ СОІППО з 12 жовтня 2020 року продовжує відбуватися тільки в онлайн режимі. Дистанційне навчання слухачів і студентів дозволить забезпечити неперервність освітнього процесу в умовах несприятливої епідеміологічної ситуації. 

21.10.2020 року завершили навчання фахові курси вихователів закладів дошкільної освіти та розпочали свою роботу три групи курсів за вибором, переведені на дистанційну форму навчання, на які зареєструвались 73 педагога різних спеціальностей.

Науково-педагогічні працівники КЗ СОІППО забезпечують виконання не тільки програм  курсів  підвищення кваліфікації педагогічних працівників, а й освітніх програм підготовки студентів за трьома спеціальностями шляхом організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання, що не передбачає відвідування інституту викладачами, студентами та слухачами.

Зміни до  графіку курсів підвищення кваліфікації освітян Сумської області та форми навчання слухачів на жовтень-листопад місяць 2020 року доведені до керівників місцевих органів управління освітою та керівників закладів освіти, здійснені необхідні організаційні заходи щодо онлайн-реєстрації слухачів на дистанційні курси.

На виконання наказу ректора КЗ СОІППО від 19.10.2020 № 143-ОД «Про продовження карантину» та наказу ректора КЗ СОІППО від 19.10.2020 № 144-ОД «Про особливості провадження освітнього процесу КЗ СОІППО протягом 26 жовтня-15 листопада 2020 року» планується забезпечувати   якісну організацію освітнього процесу науково-педагогічними працівниками інституту з виконання освітніх програм, у тому числі програм курсів підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів, навчально-допоміжного персоналу в галузі освіти за дистанційною формою навчання з використанням системи MOODLE та MICROSOFT TEAMS, можливості використання яких, як корпоративних інструментів дистанційної освіти студентів і слухачів, було перевірено під час карантину минулого навчального року.

В інституті розроблені та здійснені заходи щодо виконання науково-педагогічними працівниками не тільки навчальної, а й методичної та організаційної роботи, зокрема підвищення їх кваліфікації, самоосвіти з питання використання технологій дистанційного навчання в освітньому процесі підготовки магістрів та  підвищення кваліфікації педагогічних працівників Сумської області.

Сподіваємось, що запровадження гнучкого (дистанційного) режиму роботи працівників навчального відділу та кафедр інституту, організація освітнього процесу у КЗ СОІППО із використанням технологій дистанційного навчання під час карантину стануть важливими обмежувальними заходами, які можуть призупинити поширення коронавірусу.

Водночас, незважаючи на те, що усі педагоги Сумщини мають різний рівень цифровій грамотності і знаходяться переважно вдома, вони зможуть навчатись  в КЗСОІППО протягом карантину і після нього дистанційно, безкоштовно, корисно та цікаво.

 Проректор Світлана ПАНЧЕНКО

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO