ПРОТИДІЯ ТА РЕАГУВАННЯ НА ВИПАДКИ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА ЩОДО ДІТЕЙ В УМОВАХ СОЦІАЛЬНОЇ ІЗОЛЯЦІЇ

IMG 20200609 150149Домашнє насильство – одна із ключових соціальних  проблем, що існує в Україні.  На жаль, період самоізоляції на карантині посилив сплеск домашнього насильства.  За даними ГО «Ла Страда-Україна», Національна дитяча гаряча лінія з початку запровадження карантину в Україні прийняла більше 4 тисяч звернень від дітей, підлітків, а також запитів дорослих щодо дітей. Більшість звернень тісно пов’язані з поширенням пандемії COVID-19 та стосуються насильства і жорстокого поводження з дітьми у власних родинах (40% від загальної кількості звернень).

Підвищенню рівня поінформованості практичних психологів інтернатних закладів із зазначеного питання було присвячено вебінар, проведений 9 червня 2020 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Під час заходу Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби, Лариса КОНДРАТЕНКО та Анна РАСТРОСТА, методисти центру, акцентували увагу практичних психологів інтернатних закладів на нормативно-правових актах, що регламентують діяльність закладу освіти щодо запобігання та протидії домашньому насильству, сутності та відмінностях понять «жорстоке поводження з дитиною», «насильство», «домашнє насильство».

Особливу увагу приділено алгоритмам реагування педагогічних працівників та перенаправлення дітей, постраждалих від насильства під час освітнього процесу в умовах дистанційного навчання, дій дитини в ситуації  домашнього насильства в умовах дистанційного навчання, ведення діалогу з дитиною, яка постраждала від насильства.

Презентацію вебінару розміщено в рубриці «Методична скарбничка» на сайті навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Відеозапис вебінару можна переглянути за посиланням  https://youtu.be/b4OVWJgLaEc 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO