ІННОВАЦІЙНИЙ ПРОЄКТ КЕРІВНИКІВ ГУРТКІВ – «COVID-19»

golovnaВидозміни соціальної й професійної місії педагога та реалізація концепції Нова українська школа дозволили освітянській спільноті, зокрема керівникам гуртків закладів позашкільної освіти, отримати творчі модернізаційні виклики, за яких позашкільна освіта зорієнтована на результат у формі розвинутих ключових компетентностей дітей та учнівської молоді. З огляду на це, викладачем кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО Сєрих Ларисою Володимирівною (доцентом кафедри, кандидатом педагогічних наук) проведено курси підвищення кваліфікації керівників гуртків соціокультурного напряму закладів позашкільної освіти у новому форматі. Курси підвищення кваліфікації відбувалися протягом 21.04.20-24.04.20 – настановної сесії та 03.06.20-05.06.20 екзаменаційної сесії (навчалися 26 слухачів).

Підвищення кваліфікації відбувалося на MS TЕAMS та забезпечило якісну підготовку методичного та практичного рівнів професійної компетентності керівників гуртків соціокультурного напряму, збагачення їх творчого потенціалу на основі дистанційного навчання; уможливило оволодіння технологіями, методиками, формами, методами професійної діяльності на засадах інноваційних освітніх підходів з урахуванням потреб педагогів. Так, слухачі проводили активне спілкування на PADLET, інтерактивній дошці, використовуючи її як інструмент для висвітлення особливостей упровадження інноваційних технологій в закладах позашкільної освіти. Переглядали презентації та самостійно їх створювали у SWAY, реалізовуючи тему «Позашкільна освіта – важлива складова системи освіти України». Під час занять слухачі заповнювали анкети, виконували тестові завдання у FORMS; училися взаємодіяти дистанційно, обговорювали найактуальніші теми з методики організаційно-масової роботи в гуртках закладу позашкільної освіти. Застосовуючи інноваційні форми роботи, слухачі запропонували алгоритм проведення флешмобу та представили проєкт «Профілактика COVID-19», який реалізовано у колективній презентації у SHARE POINT.

Неабияке задоволення слухачів викликало виконання завдання під час конференції з обміну досвідом, яку керівники гуртків виконували за допомогою інструменту FLIPGRID. Педагоги створювали власне відео і презентували роботу свого гуртка. Обмін думками відбувся під час спілкування в чаті.

Результатом проведення курсів підвищення кваліфікації стали усвідомлені вміння педагогів організовувати педагогічну діяльність на компетентнісних засадах, конструювати та реалізувати сучасні програми навчання здобувачів освіти, упроваджувати інтерактивні методики гурткової роботи; застосовувати знання про медіаграмотність, хмарні технології, електронні освітні ресурси, організацію безпечної роботи в Інтернеті; використовувати сучасні техніки конструктивної співпраці на засадах партнерства та паритетності; керувати проектною діяльністю дітей та учнівської молоді та завдяки цьому організовувати освітньо-розвивальне середовище закладу позашкільної освіти. Про це слухачі відверто обмінювалися дописами в чатах.

Сєрих Лариса Володимирівна, завідувачка кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО, к. пед. наук, доцент

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO