ЕФЕКТИВНИЙ ПСИХОЛОГІЧНИЙ СУПРОВІД ПЕРШОКЛАСНИКІВ В УМОВАХ НУШ І РОЛЬ СПЕЦІАЛІСТА ПСИХОЛОГІЧНОРЇ СЛУЖБИ В ЦЬОМУ ПРОЦЕСІ

golovnaНа сьогодні практичними психологами вже напрацьовано певний досвід роботи щодо супроводу першокласників на етапі адаптації до навчання у школі.  У той же час у процесі реформування освіти, зокрема, початкової ланки, зміст діяльності спеціаліста психологічної служби з означеного питання потребує перегляду та внесення коректив відповідно до концептуальних засад НУШ та Державного стандарту початкової освіти.

Про те, якою має бути організаційно-методична модель психологічного супроводу першокласників у НУШ, обговорювали з відповідальними за діяльність психологічної служби у районах, містах та об’єднаних територіальних громадах під час вебінару, проведеного навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 21 травня 2020 року. Актуальність заходу обумовлена початком роботи практичних психологів закладів загальної середньої освіти над плануванням на наступний навчальний рік,  а тому досить важливо врахувати ті вимоги, що їх висуває НУШ.

У ході  вебінару  висвітлено мету та завдання психологічного супроводу адаптації першокласників у Новій українській школі, охарактеризовано  терміни та етапи супроводу, критерії ефективності роботи практичного психолога із зазначеного напрямку.

Особливу увагу приділено ризикам та перешкодам, що можуть ускладнювати цю роботу, впливати на її ефективність, зокрема, психологічній неготовності вчителів до роботи в НУШ, батьків – до сприйняття змін в освіті, учителів та адміністрації закладу – до співпраці з практичним психологом у впровадженні концептуальних засад НУШ.

Запис вебінару розміщено за посиланням https://youtu.be/ceTScjs6LsE,

презентацію до нього розміщено в рубриці «Методична скарбничка» на сайті навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO