Навчаємось дистанційно!

0318 травня 2020 розпочалися курси підвищення кваліфікації вихователів закладів дошкільної освіти. 26 вихователів виявили бажання підвищувати кваліфікацію дистанційно на платформі Teams.

Для організації такого навчання були створені всі умови. За ініціативи  Панченко С.М., кандидата психологічних наук, доцента, проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи КЗ Сумський ОІППО було складено освітню програму, розроблено навчально-тематичний план. Усі викладачі пройшли корпоративне навчання по роботі у Teams та отримали сертифікати тренерів.  Навчання було організовано кандидатом технічних наук, завідувачкою кафедрою освітніх та інформаційних технологій Петровою Л. Г. із залученням представників Міжнародної організації  Microsoft в Україні. Навчальні заняття  були доступними, цікавими, змістовними і це настільки захопило, нас, викладачів, що і підготовка до організації навчального процесу була відповідною. Вже в перший день навчання, на настановному занятті педагоги групи  знайомилися один з одним за допомогою віртуальної інтерактивної дошки Padlet. Дидактичні можливості цього ресурсу виявилися такими, що ми не відчували, що то є віртуально.

Актуальну тему «Провідні напрями оновлення дошкільної освіти у світлі Нової української школи» обговорювали за допомогою Sway, застосунку програми Teams. Це було унаочнено, цікаво, змістовно. Сподобалось слухачам працювати у спільному навчальному просторі і у цьому нам допоміг застосунок Forms.

Четвертий день навчання співпав із святкуванням Дня вишиванки. Це Свято запросило і викладачів, і слухачів, одягнути  вишиванки і день розпочався особливо. У піднесеному настрої ми вітали   один одного зі Святом, говорили про особливості святкування Дня вишиванки, як громадянського коду української нації, який вказує на власну ідентифікацію кожного свідомого українця. Обмінялися досвідом, як розказати найменшим про вишиванку, які методи будуть сучасними і доцільними у формування маленького громадянина України.   

Попереду дистанційний період навчання і кожен слухач отримав «дорожню карту», у якій вказано, яким чином працювати із тією чи іншою темою, як використати матеріали, якими   наповнили методичні канали на платформі Teams викладачі.  

На екзаменаційній сесії плануємо обговорити  продуктивність та перспективність дистанційного навчання за такою формою, проте свої позитивні враження слухачі курсів вже виклали на Facebook у групі «Дошкілля Сумщини».

Єлизавета Ковтун, старший викладач кафедри теорії і методики змісту освіти Сумського ОІППО

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO