ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОЇ РАДИ ІНСТИТУТУ

golovna07 квітня 2020 року у дистанційному форматі відбулося чергове засідання науково-методичної ради Інституту. Засідання розпочав голова ради, проректор з наукової роботи КЗ СОІППО Сергій Михайлович Грицай, окресливши пріоритетні завдання роботи науково-методичної ради та експертної комісії на час карантину.

 

Голова ради наголосив присутнім на виконанні наказу Міністерства освіти і науки України від 16.03.2020 № 406 «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19» та Методичних рекомендацій щодо встановлення гнучкого режиму робочого часу, затверджених наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 04.10.2006 № 359. Саме тому в комунальному закладі Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти весь освітній процес переведено у дистанційний режим.

Крім того, відповідно до рішення розширеного ректорату КЗ СОІППО від 31.03.2020 протокол №5 на період карантину усі нарадчі заходи, у яких бере участь понад 10 осіб (ректорат, вчена рада, науково-методична рада та інші), продовжують здійснювати свою роботу у формі засідань, які можуть проводитися у режимі відеоконференції.

Засідання науково-методичної ради Інституту проводилося за допомогою Microsoft Team, Office 365 та технічної підтримки завідувачки кафедри освітніх та інформаційних технологій КЗ СОІППО Петрової Лариси Григорівни.

Учасники науково-методичної ради були завчасно інформовані про засідання в режимі відеоконференції, на їхні поштові скриньки було надіслано посилання для участі у відеоконференції, після чого кожен учасник підтвердив наявність технічної можливості брати участь у відеоконференції.

Першим на порядку денному розглянуто питання про підсумки проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу «Нові технології у новій школі». Заслухавши і обговоривши доповідь Марухіної Ірини Володимирівни, завідувачки навчально-методичного центру психологічної служби КЗ СОІППО, науково-методична рада рекомендувала у червні 2020 року розглянути результати конкурсу на нараді відповідальних за діяльність психологічної служби в місцевих органах управління освітою та провести методичну нараду щодо ознайомлення з вимогами до складання профілактичних, корекційно-розвиткових програм практичними психологами й соціальними педагогами.

Другим питанням слухали доповідь Петрової Лариси Григорівни, завідувачки кафедри освітніх та інформаційних технологій КЗ СОІППО, щодо інфомедійної грамотності учасників освітнього процесу. Обговоривши доповідь, присутні одноголосно підтримали пропозицію продовжувати роботу з формування інфомедійної грамотності педагогічних працівників Сумської області.

Третє питання порядку денного представила Кириченко Олена Миколаївна, завідувачка науково-видавничого відділу КЗ СОІППО, виступивши з питанням про участь науково-педагогічних працівників Інституту в міжнародних, усеукраїнських та регіональних науково-методичних заходах. За результатами роботи першого кварталу 2020 року 53 науково-педагогічних працівника Інституту взяли участь у 30 науково-практичних заходах різного рівнів (міжнародного рівня – 7; всеукраїнського рівня – 7; регіонального
рівня – 16).

У четвертому питанні з результатам експертизи авторських навчальних програм, науково-методичних видань та методичної продукції ознайомила Вознюк Алла Вікторівна, завідувачка кафедри психології, відповідно до яких рекомендації до друку та практичного використання одноголосно отримали п’ять науково-практичних видань працівників інституту.

Голова науково-методичної ради Грицай С.М. звернув увагу присутніх на проведення 28 травня 2020 року на базі Інституту IV Усеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Інноваційні технології розвитку особистісно-професійної компетентності педагогів в умовах післядипломної освіти» і запросив всіх бажаючих взяти участь у конференції.

Під час засідання було розглянуто ряд інших питань.

Спільна праця та наполегливий пошук оптимальних рішень дозволяють колективу КЗ СОІППО з оптимізмом долати виклики сьогодення.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO