IV (підсумковий) етап ХX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика на Сумщині

головнуМіжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика – свято торжества української мови, підтвердження її престижу та ролі для розвитку кожної людини зокрема й цілої держави загалом.

На сьогодні Конкурс набув особливої актуальності, адже його мета полягає в сприянні утвердженню державного статусу української мови, піднесенні її престижу серед молоді, вихованні поваги до культури й традицій українського народу.

29 лютого 2020 року на базі ДПТНЗ «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг» проведено IV (підсумковий) етап ХX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 36 здобувачів освіти: 27 учнів 3-11-х класів закладів загальної середньої освіти, 3 учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 6 студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти Сумської області.

Під час урочистостей з нагоди  відкриття підсумкового етапу конкурсу учасників привітали: директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА; ректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Юрій НІКІТІН; голова Сумської обласної організації Національної спілки письменників України Тамара ГЕРАСИМЕНКО, наголосивши на важливій ролі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в піднесенні престижу, у вихованні поваги до державної мови.

Під час  урочистого відкриття Конкурсу учасники прослухали інтернет-звернення виконавчого директора Ліги українських меценатів, Голови Координаційної ради Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика Михайла СЛАБОШПИЦЬКОГО, який привітав переможців
ІІІ (ІІ) етапу, учителів, батьків, громадськість, подякував організаторам конкурсу, учителям, батькам за просвітницьку та подвижницьку роботу серед учнів та молоді, за допомогу у проведенні цього заходу.

Фінальні настанови учасникам перед конкурсом надала методист з української мови та літератури СОІППО Любов ШЕРСТЮК.

Переможців обласного етапу було нагороджено дипломами Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації, Ліги українських меценатів та подарунками від Ліги. Учителі та викладачі отримали подяки Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації.

Для керівників команд було проведено поетичну вітальню за участю члена Національної спілки письменників України Сергія П’ЯТАЧЕНКА.

Святковий настрій під час урочистого нагородження переможців створили творчі колективи комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю та представники державного професійно-технічного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг».

Результати підсумкового (загальнонаціонального) етапу ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика будуть оголошені у квітні 2020 року.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO