ЯК ДОПОМОГТИ ДОШКІЛЬНИКУ БУТИ ЗАВЖДИ В ГАРМОНІЇ ІЗ СОБОЮ: ПСИХОЛОГИ ОБЛАСТІ ОБГОВОРЮВАЛИ АРТ-ТЕРАПЕВТИЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПРАКТИЦІ ДОШКІЛЛЯ

 resultМожливості застосування арт-терапевтичних методик у роботі з дітьми дошкільного віку розглядали в рамках обласного навчально-методичного семінару практичні психологи закладів дошкільної освіти Сумської області

Захід проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 21 листопада 2019 року на базі Сумського дошкільного навчального закладу (центр-розвитку дитини) № 18 «Зірниця» Сумської міської ради.

Арт-терапія в освітніх закладах – це метод корекції та розвитку за допомогою художньої творчості. Її актуальність у роботі з дітьми дошкільного віку полягає в тому, що, на відміну від основних корекційно-розвивальних напрямків, у яких використовуються в основному вербальні канали комунікації, арт-терапія використовує «мову» візуальної та пластичної експресії. Це робить її незамінним інструментом для дослідження, розвитку та гармонізації особистості дошкільників.

Галина ІВЧЕНКО, практичний психолог Сумського дошкільного навчального закладу (центр-розвитку дитини) № 18 «Зірниця» Сумської міської ради, та Анна ЧЕРНЯКОВА, керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Арт-терапевтична асоціація» у Сумській області, ознайомили учасників семінару з історією виникнення арт-терапевтичного методу, його відмінністю від інших методів надання психологічної допомоги, показаннями до застосування та методикою реалізації.

Актуальною для присутніх була практична робота з арт-терапевтичними методиками «Емоційна карта» (автор Т.Д. Зінкевич-Євстегнєєва), «Гарна/погана дівчинка/хлопчик» (автор О.О. Деркач) та «Каракулі» (автор Д. Віннікотт) як базовими щодо визначення емоційного стану дитини дошкільного віку, зниження психоемоційної напруги та гармонізації особистості.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO