25-річниця Революції на граніті

maxresdefault

Шановні вчителі!

На виконання Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті» від 09.04.2015 № 314-VIII, Указу Президента України «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді» від 12.06.2015 № 334, листа Міністерства освіти і науки від 22.09.2015 № 1/9-448 «Щодо заходів з відзначення 25-ї річниці Революції на граніті», з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності української молоді, Міністерство рекомендує у жовтні 2015 року провести в загальноосвітніх навчальних закладах заходи, присвячені 25-ї річниці Революції на граніті.

Довідка:

25 років тому, 2 жовтня 1990 року, розпочалася організована українською молоддю, переважно студентами, Революція на граніті.
Акція протесту тривала до 17 жовтня. Найпомітнішим елементом протестів було студентське голодування на площі Жовтневої революції в Києві.
Акція завершилася підписанням Постанови Верховної Ради УРСР, яка гарантувала виконання вимогу учасників протесту: недопущення підписання нового Союзного договору, перевибори Верховної Ради УРСР на багатопартійній основі не пізніше весни 1991 року, повернення на територію УРСР українських солдатів, а також забезпечення проходження військової служби юнаками-українцями винятково на території республіки, націоналізація майна Комуністичної партії України, відставка голови Ради міністрів УРСР Віталія Масола.

Детальніше читайте за посиланням:

Олесь Доній (голова Київської організації Української студентської спілки (1990-1991 рр.) про Революцію на граніті [Електронний відеоресурс: https://www.youtube.com/watch?v=cmqQ7ZdKxsw
Методичні рекомендації розроблені Українським інститутом національної пам’яті: http://memory.gov.ua/

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO