АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ НАВЧАННЯ ХІМІЇ УЧНІВ У 9, 11-Х КЛАСІВ ЗА ОНОВЛЕНОЮ ПРОГРАМОЮ

09 rezult12.03.2019 на базі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася авторська творча майстерня Попеля П.П. з теми «Актуальні питання викладання хімії в 9 і 11 класах за оновленою програмою щодо підвищення рівня сформованості предметної компетентності».

Учасників заходу, учителів хімії області, привітала Удовиченко І.В., проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, представивши аудиторії Коростіль Л.А., доцента кафедри теорії і методики змісту освіти Сумського ОІППО, кандидата педагогічних наук; Метейко А.В., методиста з хімії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО. Зазначивши актуальність розвитку хімічної освіти та важливість співпраці з науковими установами, Удовиченко І.В. представила запрошених гостей заходу: Попеля П.П., кандидата хімічних наук, автора підручників, дидактичних й методичних матеріалів з хімії для 7-11 класів, автора олімпіадних завдань ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади; Новікову С.А., начальника відділу змісту природничо-математичних навчальних предметів Українського центру оцінювання якості освіти.

Автор творчої майстерні – Попель П.П., розпочав свій виступ з аналізу програми для 11 класу рівня стандарту, акцентувавши увагу на її перевагах та недоліках. Також автор зупинився на розгляді найбільш проблемних, на його думку, питаннях, які включено до програм з хімії для 9-х та 11-х класів, а саме: водні розчини (гідратація йонів, кристалогідрати, електроліти, водневий показник, гідроліз солей), окисно-відновні реакції, акцентувавши увагу на особливостях хімізму цих процесів, виключень, які вони мають, та запропонував шляхи ефективної подачі цього складного матеріалу учням.

Друге питання, яке розглядалося під час авторської творчої майстерні, було присвячено аналізу деяких завдань зовнішнього незалежного оцінювання з хімії 2018 року. Під керівництвом Новікової С.А., учителі хімії області сконцентрували свою увагу на завданнях, які за показниками ЗНО викликали у дітей найбільше труднощів, проаналізували їх зміст та різні шляхи виконання. Логічним продовженням виступу стало обговорення програми зовнішнього незалежного оцінювання з хімії, яка вступає в дію з 2020 року, а також перспективи модернізації сертифікаційних робіт у структурі тестового зошиту та змістовій частині (включення до змісту завдань питань, які відповідають оновленій програмі з хімії, на яких і зупинявся Попель П.П.). По завершенню свого виступу Новікова С.А. запросила бажаючих учителів хімії до співпраці у напрямі розробки завдань, які буде включено до банку тестових завдань для ЗНО з хімії.

Модераторами заходу виступали Метейко А.В., методист з хімії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку та Коростіль Л.А., доцент кафедри теорії і методики змісту освіти Сумського ОІППО.

За підсумками проведення авторської творчої майстерні, учасники заходу одержали методичні рекомендації та мали змогу поспілкуватися у формі активного діалогу із гостями, методистом і викладачем методики Сумського ОІППО.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO