Обласний науково-практичний семінар заступників директорів з навчально-виховної роботи

на головну resВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2018 рік, 21 березня 2018 року на базі Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Білопільської районної ради відбувся обласний науково-практичний семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти з теми «Спрямування змісту й організації освітнього процесу на формування в учнів загальнокультурної грамотності в умовах становлення нової української школи (за результатами науково-методичної співпраці Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Білопільської районної ради Сумської області з Інститутом проблем виховання НАПН України)».

Учасники семінару – 38 заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти районів, міст Сумської області. Із них – 11 заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти, що підпорядковані відділам освіти об’єднаних територіальних громад.

Захід відкрила методист з управлінської діяльності Сумського ОІППО Іващенко І.І., яка ознайомила присутніх із планом роботи семінару та виступила з доповіддю «Особливості формування в підлітків національно-культурної ідентичності в сучасних умовах».

Заступників директорів з навчально-виховної роботи привітала директор Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1
Оксененко Г.К., яка розповіла про творчі успіхи педагогів закладу.

З метою налаштування учасників семінару на плідну та конструктивну роботу практичний психолог Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 Рагуліна Наталія Олександрівна провела мотиваційний етюд «Джерело натхнення».

Під час пленарної частини обласного науково-практичного семінару виступила Євтушенко О.І., завідувач науково-методичної установи «Районний методичний кабінет» відділу освіти Білопільської районної державної адміністрації, з питання «Методологічні засади формування в учнів закладів загальної середньої освіти Білопільського району загальнокультурної грамотності в умовах становлення нової української школи».

Про результати науково-методичного співробітництва лабораторії громадянського та морального виховання Інституту проблем виховання НАПН України з Білопільською спеціалізованою школою І-ІІІ ступенів № 1 з проблеми «Формування в підлітків національно-культурної ідентичності в загальноосвітніх навчальних закладах» розповіла Воропай І.Л., заступник директора з навчально-виховної роботи Білопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1.

У проведенні практичної частини обласного науково-практичного семінару брали участь:

Семенченко С.М., учитель історії, тренер проекту «З Україною в серці», яка провела з учасниками заходу тренінгове заняття «Формування ключових компетентностей, національно-патріотичних та громадянських якостей, національно-культурної ідентичності особистості засобами історичної освіти»;

Кривохижа І.О., учитель англійської мови, тренер проекту «Учителі англійської мови – агенти змін»; Матюха Т.Т., учитель англійської мови, учитель-ітвіннер програми eTwining Plus, які підготували й провели методичний воркшоп «Розвиток основних комунікативних умінь шляхом ефективного застосування сучасних засобів та методів формування громадянськості й патріотизму».

Учні 5-11-х класів успішно виступили з презентацією виховного проекту «Білопілля: від «А» до «Я».

Проведені заходи сприяли підвищенню теоретичного та науково-практичного рівнів заступників директорів з навчально-виховної роботи з питань спрямування змісту й організації освітнього процесу на формування в учнів загальнокультурної грамотності, національно-культурної ідентичності в сучасних умовах.

На завершальному етапі обласного семінару методист з управлінської діяльності Сумського ОІППО Іващенко І.І. ознайомила присутніх з методичним кейсом ідей та пропозицій. За підсумками роботи семінару обговорено роль та задачі заступників директорів з навчально-виховної роботи з питаньспрямування змісту й організації освітнього процесу на формування в учнів загальнокультурної грамотності в умовах становлення нової української школи, надано методичні рекомендації.

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO