У конфліктній ситуації допоможе медіація

на голвну res3 жовтня 2016 року навчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломного педагогічної освіти на базі Сумського Палацу дітей та юнацтва проведено VІ обласний зліт шкільних медіаторів, який проходив під девізом «Дружня школа для стабільного майбутнього». У роботі зльоту взяли участь шкільні медіатори та керівники Шкільних служб порозуміння із 16 районів та міст області (усього 40 осіб).

Учасники мали змогу познайомитися з досвідом щодо впровадження медіаційних осередків та подолання конфліктів засобами медіації у навчальних закладах області, проаналізувати переваги ненасильницького способу вирішення конфліктів, потренуватися у розвитку навичок медіатора.

Шкільні служби порозуміння на сьогодні діють у 34 загальноосвітніх навчальних закладах, 2 професійно-технічних навчальних закладах, підготовлено 182 учні-медіатори. Протягом минулого навчального року шкільними медіаторами проведено 202 медіації, 190 «кіл примирення». Як свідчать відгуки керівників навчальних закладів, упровадження програм примирення серед однолітків дозволяє формувати у школярів навички співпраці, будувати ефективну систему вирішення конфліктних ситуацій у закладі, забезпечувати психологічно здорове середовище в учнівському колективі.

Особливістю цьогорічного зльоту стало те, що учні-медіатори отримали гімн медіаторів, урочистим виконанням якого й завершилась зустріч:

Це одна із тих новацій,

Як без тиску і нотацій

Вирішить шкільний дитячий спір.

Чом минає дружба марно?

Що терпіть, а що не варто?

Як почути думку всіх сторін.

Щоб без сварок в школі жити,

І конфлікти припинити,

Варто залучити нам дітей.

Тих почуть, хто конфліктує,

Зрозуміть, що цим керує,

Й вибрати найкращу із ідей.

Медіація!

Ти потрібна в школах нам,

Щоб конфлікти кожен з нас

Міг вирішити сам.

Медіатори!

Вчителів помічники.

З вами стане кращим світ,

Добра провідники!..

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO