ХІV обласний зліт учасників профілактично-просвітницьких програм

на головну resВідповідно до плану роботи навчально-методичного центру психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, 18 травня 2016 року проведено ХІV обласний зліт учасників профілактично-просвітницьких програм.

Відкриваючи зліт, обласний координатор програм Марухина І.В. зазначила, що цьогорічний зліт є особливим, оскільки він зібрав представників 3 програм: «Я – моє здоров’я – моє життя», «Сприяння просвітницькій роботі «рівний-рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя», «Дорослішай на здоров’я». Незважаючи на різні назви, цільові аудиторії, програми об’єднує одна мета: збереження і зміцнення здоров’я дітей та підлітків, формування відповідальної поведінки щодо свого життя і здоров’я, а також здоров’я і життя оточення.

У роботі зльоту взяли участь 58 підлітків-інструкторів та тренерів з районів та міст області. З вітальним словом до учасників зльоту звернулася Успенська В.М., керівник лабораторії здоров’язбережувальних технологій.

В основу програм покладено метод «рівний – рівному», що передбачає поширення соціально значущої інформації через довірче спілкування як рівний з рівним у межах організованої та неформальної роботи, яку проводять спеціально-підготовлені підлітки-інструктори. Свій досвід роботи за методом продемонстрували підлітки-інструктори Мартиненко Марія (Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1) та Івахнов Юрій (Лебединська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 7). З учасниками зльоту підлітки провели вправу «Модель здоров’я» (у березні 2016 року, на запрошення культурно-творчого громадського об’єднання «Калегіум» (Республіка Бєларусь) Марія та Юрій взяли участь у міжнародному семінарі в м. Брест, де представляли досвід роботи підлітків-інструкторів України щодо просвітницької роботи за методом «рівний – рівному»).

Велику зацікавленість в учасників зльоту викликала гра-квест «Разом до здоров’я», що її провели регіональні тренери програм Растроста Г.Б. та Кондратенко Л.О. Гра спрямована на рекламу здорового способу життя, формування відповідальності, самостійності, командної взаємодії, створення умов для творчої самореалізації. У ході гри учасники мали виконати завдання на5 станціях: «Вікторина», «Прислів’я», «Загадки», «Міфи і факти», «Права та обов’язки дітей».

Зліт проведено за активної підтримки та допомоги Всеукраїнської благодійної асоціації «Рівний – рівному».

Закінчився зліт традиційним виконанням Гімну програми «Рівний – рівному».

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO