Науково-методичний семінар: «Науково-методичний супровід педагогічного пошуку та експериментальної діяльності в умовах модернізації освіти»

P1010422 res27 квітня 2016 року у конференційній залі Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний науково – методичний семінар: «Науково-методичний супровід педагогічного пошуку та експериментальної діяльності в умовах модернізації освіти».

У роботі семінару взяли участь більше 50 фахівців: координатори інноваційної та дослідно-експериментальної діяльності методкабінетів місцевих органів управління освітою, керівники лабораторій, експериментів та проектів, науково-педагогічніпрацівники Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Семінар відкрив в.о. ректора професор Нікітін Юрій Олександрович, який зазначив, що сучасна філософія освіти і нова стратегія реформування освітньої сфери вимагають принципово нових наукових досліджень, обґрунтованого і послідовного запровадження нових науково-педагогічних технологій, раціональних та ефективних підходів до організації наукової та інноваційної діяльності в освіті.

До учасників семінару звернувся проректор з наукової роботи Грицай Сергій Михайлович, який зазначив що інноваційна освіта стає домінуючою тенденцією у всьому світі та сприяє розвитку традиційної освіти. Відповідно нова модель освіти повинна задовольняти вимогам безперервності, фундаментальності, універсальності, гуманізації та демократизму. Вона повинна мати механізми динамічного саморозвитку, тобто володіти такою якістю як інноваційність. Тому потрібна цілісна безперервна система створення та впровадження інновацій в освіту на основі методології інноватики та її адаптації до реалій сучасної України.

Науково-педагогічніпрацівники інституту взяли активну участь у роботі семінару та наголосили на актуальності порушених питань та на необхідності взаємозв’язку теорії з практикою. Учасники семінару розкрили основні питання здійснення інноваційної освітньої діяльності та дослідно-експериментальної роботи в навчальних закладах області. Визначили основні завдання на найближчий час, окреслили основні проблеми та труднощі у здійсненні інноваційної освітньої діяльності та дослідно-експериментальної роботи в області.

Керівниками лабораторій, експериментів та проектів було чітко представлено шляхи організації й координації науково-методичної роботи з педагогічними кадрами області на основі сучасних досягнень освіти та діагностика вивчення можливостей реалізації нових освітніх проектів та програм в освітніх закладах області.

Змістовними зазначено доповіді директора Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Лебединської міської ради Сумської області Фролової Тетяни Іванівни, директора Михайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Лебединської районної ради Сумської області Васильченко Ірину Михайлівну, кандидата педагогічних наук, директора Слоутського навчально–виховного комплексу: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дошкільний навчальний заклад «Волошка» Березівської сільської ради, керівника опорної школи Березівської об’єднаної територіальної громади Гриценко Андрія Петровича.

Учасникам семінар запропоновано нові науково-методичні матеріали, що сприятимуть підвищенню якості впровадження інноваційної освітньої діяльності та дослідно-експериментальної роботи в області: «Анотований каталог публікацій з інноваційної діяльності та дослідно-експериментальної роботи педагогічних працівників Сумської області», «Каталог основних публікацій науково-педагогічних працівників КЗ Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за 2015 рік», методичні рекомендації «Організаційні засади здійснення інноваційної освітньої діяльності та дослідно-експериментальної роботи в навчальних закладах».

Захід пройшов у теплій невимушеній атмосфері. Учасники семінару подякували організаторам за можливість підвищити власний фаховий рівень. Дякуємо всім учасника та маємо надію на подальшу співпрацю.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO