Організація харчування та медичного обслуговування дітей у дошкільному навчальному закладі – вимоги сьогодення
20 квітня 2016 року, згідно з планом роботи Сумського ОІППО на 2016 рік, на базі Сумського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 39 «Теремок» та Сумського навчально-виховного комплексу загальноосвітня школа I ступеня – дошкільний навчальний заклад № 41 «Райдуга» відбувся обласний науково-практичний семінар«Організація харчування та медичного обслуговування дітей у дошкільному навчальному закладі – вимоги сьогодення».
Семінар урочисто відкрили: Кучменко Е.В., заступник директора Департаментуосвіти і науки Сумської облдержадміністрації; Данильченко А.М., начальник управління освіти і науки Сумської міської ради
У семінарі взяли участь: Ганжа Н.П., провідний спеціаліст Департаменту освіти і науки Сумської облдержадміністрації; Міщенко Л.Б., методист з дошкільного виховання навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО;Кондратюк С.М., к.пед.н., доцент, завідувач кафедри дошкільної та початкової освіти Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка; Фролова В.М., заступник начальника управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду; начальник відділу Державної санітарно-епідеміологічної служби в Сумській області; Крючков В.О., головний спеціаліст відділу державної інспекції Головного управління ветеринарної служби в Сумській області; Горунова І.М.; головний спеціаліст інспекції з питань захисту прав споживачів у Сумській області; Бондаренко К.В., педіатр Сумської обласної дитячої клінічної лікарні.
Учасники заходу – спеціалісти управлінь (відділів) освіти, методисти дошкільної освіти районних, міських методичних кабінетів, у загальній кількості 27 осіб.
У ході роботи учасники мали змогу ознайомитися: з нормативно-правовим забезпечення організації харчування та медичного обслуговування дітей дошкільного віку в дошкільному навчальному закладі; санітарно-епідеміологічними вимогами до організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах; вимогами до оформлення та ведення документації з харчування та медичного обслуговування в дошкільному навчальному закладі; вимогами до організації дієтичного харчування в ДНЗ; розглянули питання виховання культурно-гігієнічних навичок у дітей дошкільного віку в процесі споживання їжі та контролю за організацією харчування та медичного обслуговування в дошкільному навчальному закладі.
Учасникам надано методичні рекомендації щодо виховання культурно-гігієнічних навичок у дітей дошкільного віку в процесі споживання їжі.