Проведено теоретико-практичний семінар для практичних психологів шкіл-інтернатів області

на головну29 березня 2016 року навчально-методичним центром психологічної служби Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено теоретико-практичний семінар для практичних психологів шкіл-інтернатів області.

Відкриваючи семінар, завідувач навчально-методичним центром Сумського ОІППО Марухина І.В. зазначила, що сучасна соціально-політична ситуація у багатьох дітей та дорослих викликає емоційні розлади, переживання втрати близьких, страхи та розчарування. Найбільш вразливою категорією у цьому відношенні є діти, у яких психологічна травма, викликана надзвичайною подією, може істотно порушити весь подальший хід психологічного та психічного розвитку.

Методист центру Растроста Г.Б. зупинилася на характеристиці психологічних особливостей переживання психотравмуючої ситуації дітьми та підлітками, зазначила, що психотравмуюча подія, що її пережила дитина, в значній мірі підвищує ризик виникнення психічних розладів у майбутньому дорослому житті. Психологічна допомога дітям та підліткам повинна здійснюватися з урахуванням вікового, фізичного та психічного розвитку, стану фізичного та психічного здоров’я, тяжкості психотравми і сили переживання травматичного досвіду.

Інтерес в учасників викликав досвід роботи колег щодо використання арт-технік та ігор з піском при наданні психологічної допомоги учням у психотравмуючих ситуаціях (Баннаь Н.І., практичний психолог Улянівської спеціальної школи-інтернат), роботи практичного психолога з дітьми, які перебувають в умовах сімейної депривації (Козій Л.С., практичний психолог Грунської спеціальної школи-інтернат), психолого-педагогічного супроводу дитини, яка пережила сімейне насильство (Ромась А.В., практичний психолог Штепівської спеціальної школи-інтернат), психологічної допомоги дітям з тимчасово переселених родин та дітям, які пережили втрату батьків (Петриченко Л.І., практичний психолог Конотопської санаторної школи-інтернат).

За результатами семінару спеціалісти отримали інформаційний матеріали для практичного використання в навчальному закладі.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO