ПСИХОЛОГІЧНА СЛУЖБА СИСТЕМИ ОСВІТИ І ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ

на головну resВідповідно до плану роботи навчально-методичного центру психологічної служби Сумського ОІППО на 2016 рік, 27 січня 2016 року в Департаменті освіти і науки Сумської облдержадміністрації відбувся семінар-нарада для методистів з психологічної служби районів та міст області. Відкриваючи семінар, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Марухина І.В. зазначила, що нові соціальні вимоги, відповідні стратегічні зміни розвитку освіти України та загальносвітові тенденції актуалізують психологічний супровід навчально-виховного процесу, формують загальне спрямування діяльності психологічної служби системи освіти. Це – супровід суспільно значущих освітянських інновацій та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах; створення умов для соціально-психологічного комфорту і безпеки дітей. Останнє є особливо актуальне з огляду на події сьогодення. Про це свідчать і звернення батьків до практичних психологів, соціальних педагогів щодо негативного впливу телебачення на психологічне здоров’я дітей. Так, у 2015 було зареєстровано 418 таких звернень.

А тому перше питання, що було винесено на обговорення, стосувалося саме формування медіаграмотності дорослих та дітей. З найрозповсюдженими видами маніпуляцій та пропаганди присутніх ознайомила методист центру Кондратенко Л.О. Учасники отримали базові інструменти перевірки інформації та критичного мислення, що допоможе протистояти пропаганді і не підпадати під її вплив.

Методист центру Гавриленко С.О. висвітлила питання оцінки потреб дитини та її сім’ї як механізму соціального втручання. Як було зазначено під час виступу, на сьогодні основна увага держави зосереджена, насамперед, на розбудові системи підтримки сім’ї, що опинилася у складних життєвих обставинах. При цьому, недостатньо приділяється увага підтримці звичайних сімей, популяризації сімейних цінностей, підготовці молоді до сімейного життя. У цих умовах актуальним є прискорення запровадження механізмів, що використовують і активізують внутрішні ресурси родини для самостійного подолання проблем та створюють належні умови для реалізації природної потреби людини в сім’ї та дітях. Зважаючи на це, у Постанові Верховної Ради України від 8 грудня 2015 року № 854-VІІІ «Про Рекомендації парламентських слухань на тему «Сімейна політика України – цілі та завдання» вказано на необхідність підготовки соціальних педагогів з питань теорії і практики оцінки потреб дитини та її сім’ї, здійснення їх соціального супроводу, налагодження міжвідомчої взаємодії в найкращих інтересах дитини.

На семінарі також розглянуто організаційні питання діяльності психологічної служби системи освіти області.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO