День Соборності – Свято Єдності України !

sobornistБережіть собори душ своїх.

О. Гончар

Українська мрія – єдність, свобода і незалежність.

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Софією Київською відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів. На волелюбному зібранні було урочисто проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом нації прагнення до етнічної та територіальної єдності.

Саме ці історичні події сформували підґрунтя для відродження незалежної соборної України та утвердження національної ідеї. У розмаїтті синьо-жовтих знамен 22 січня 1990 року українці поєднали живим ланцюгом злуки Схід і Захід України.

Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Лише в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.

День Соборності України є першим святом загальнонаціонального масштабу, які відзначатиме Україна у 2016 році (20-та річниця Конституції України, 25-та річниця проголошення незалежності України тощо). Відзначення цих подій має на меті утвердити розуміння тривалого шляху боротьби за незалежність України, цінність для українців ідеї власної державності.

Хай розум, воля та любов до рідного краю згуртовують нас для процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту та щасливого життя її народу!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO