«Пізнай смак рідного слова!»

на головну result9 листопада в День української мови та писемності методисти інституту долучилися до свята віри в силу слова та його позитивної енергетики своєрідним флешмобом та майстер-класом.

Відкрила захід Удовиченко І.В., проректор з науково-педагогічної роботи Сумського ОІППО чудовими словами А.Бортняка: «Мов поганих не існує в світі, Є лише погані язики!»

Уже 15 рік поспіль українці пишуть Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Методисти СОІППО теж написали диктант під керівництвом Шерстюк Л.М., методиста української мови та літератури.

Методист трудового навчання Коренева І.В. розпочала майстер-клас із розповіді про важливість дотримання основних канонів українського костюма. Адже, кожен елемент оздоблення несе в собі певний інформаційний код. Згадала Ірина Василівна про вікову градацію українського одягу, його здатність засвідчувати соціальний, сімейний стан та регіональні відмінності. Під час майстер-класу «Ім'я в українській вишиванці» усі 20 учасників з числа методистів інституту вишивали власне закодоване у геометричному орнаменті ім'я, використовуючи техніку вишивки косий хрестик. У другому майстер-класі – «Виготовлення квітки» використали різні техніки (канзаши, термообробка).

Завершилась робота флешмобом з уквітчення слова МОВА створеними власноруч квітами.

Учасники дійства одноголосно погодились із тим, що не лише естетична насолода від витворів, а й глибокий сакральний сенс, усвідомлення значимості навіть найменшого хрестика на вишиванці – це все здобутки такого чудового святкового дійства. Підсилила ефект атмосфера гордості від успішного написання диктанту.

Сумісна робота допомогла кожному відчути і пережити почуття єднання думок, помислів і сподівань: ми – єдині, ми – патріоти, ми – носії українського слова! 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO