Вітаємо переможця IV етапу всеукраїнської учнівської олімпіади з екології – Друзь Юлію!

на головнуЗ 12 по 16 березня 2015 року у м. Рівне проходила V Всеукраїнська учнівська олімпіада з екології. Понад півсотні учасників у складі 25 команд змагались за звання кращого знавця екології в країні. Серед них – 34десятикласника та 39 учнів 11 класу. У підсумку журі обрало шість абсолютних переможців, які посіли перше місце, 13 – здобули друге місце та 18 учасників – посіли третє місце.

Команду Сумської області представляли учні, що показали найвищий результат на ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології:

    • Друзь Юлія Віталіївна, учениця 10 класу Бугруватської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Охтирської районної ради;

    • Наталич Ярослав Сергійович, учень 11 класу Конотопської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 3 Конотопської міської ради.

Для школярів були створені належні умови для роботи та відпочинку: проживали та змагалися учасники на базі Рівненського обласного ліцею.

Олімпіада проходила у два тури – практичний та теоретичний. Найвідповідальніший етап змагання екологів – захист власних екологічних проектів. Учасники олімпіади повинні були не тільки провести наукове дослідження певної екологічної проблеми, а й запропонувати шляхи їх вирішення. Тематика проектів різноманітна. Це – дослідження особливостей біоіндикаційних об’єктів, радіаційного фону; визначення ступеня адаптивності інвазійних видів; продуктивність агроценозів. Теми проектів представників Сумської області досить оригінальні:

    • «Особливості популяцій Lucanus cervus cervus в Охтирському районі» (Друзь Юлія);

    • «Видова різноманітність комах-некробіонтів прибережної зони р. Сейм та їх значення в біоценозі» (Наталич Ярослав).

Кожен із учнів-учасників мав можливість стисло донести до членів компетентного журі зміст своєї роботи, відстояти власну позицію і вийти переможцем.

Спільним рішенням оргкомітету та журі переможцями визнані найдостойніші з учасників, у тому числі представник Сумської області – Друзі Юлія, яка отримала диплом ІІІ ступеня.

Вітаємо переможця!

Голубенко Т.С.,

методист з біології


Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO