Дистанційний курс за вибором для вчителів основ здоров’я та класних керівників старших класів: враження слухачів

golovnaЗ 13 по 15 травня 2020 року було проведено курси за вибором «Здоровий спосіб життя. Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» для вчителів основ здоров’я та класних керівників старших класів. Курси проводилися дистанційно на платформі Microsoft Teams.

Зміст курсів передбачав підвищення професійної компетентності вчителів щодо репродуктивного здоров’я учнівської молоді, ознайомлення зі змістом і структурою методичних посібників для тренерів «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді», «Здоров’я та його складові», а також відпрацювання методики роботи з ними.

Реалізація поставлених задач відбувалася у формі інтерактивних занять. Учителі знайомилися та складали правила на дошці Padlet, за допомогою емодзі показували свій настрій, мемами – улюбленців у сім’ї, самостійно проводили вправи, об’єднуючи групи в чаті, створювали просвітницькі бюлетені для підлітків та їх батьків.

За результатами анкетування слухачі опанували програму курсів на 99,6%, а також оцінили ефективність курсів особисто для себе як найвищий. У заключній презентації слухачі курсів висловили подяку за зміст та організацію курсів, а також висловили свої думки щодо нової форми навчання:

  • Липа Ольга Олексіївна

«Я задоволена курсами, хоча було нелегко (підводила техніка). Матеріал з посібників  буду використовувати на практиці, бо він дуже цікавий». 

  • Ткаченко Алла Миколаївна

«Незважаючи на складний час, у якому перебуває наша держава та українське суспільство в цілому, без перебільшення можна сказати, що ці курси  стали новою сторінкою у нашому житті, яка була сповнена нових вражень, знайомств, знань. 

В такому режимі я працювала вперше. Здобула не тільки нову інформацію за темами, а й вміння працювати в програмах».

  • Аулова Тетяна Олександрівна

«Завдяки цим курсам я зрозуміла, що дистанційне навчання – це ефективне навчання, особливо в умовах карантину». 

  • Мора Тетяна Олексіївна

«Дуже дякую за гарні змістовні курси. Працювати з дошкою Padlet корисно і цікаво. Працювати в чаті приємно і легко».

  • Тиховська Тетяна Федорівна

«За час проходження курсів я отримала багато корисної інформації, яку буду використовувати не тільки під час роботи, а і в житті: це і посібники, і вміння працювати в групах, працювати в різних програмах тощо».

  • Бєсєдіна Людмила Миколаївна

«Щиро дякую всім учасникам курсів за змістовно проведений час, позитивні емоції, підтримку під час дистанційних курсів. Усе, що вперше – запам’ятається надовго! Посібники прекрасні для використання в нашій роботі!»

  • Яценко Галина Вікторівна

«Дані курси стануть допомогою у професійній діяльності, адже було опрацьовано дуже багато корисної інформації з теми "Репродуктивне здоров'я". Приємно відзначити, що ми не тільки здобували необхідні знання, а й навчилися та удосконалили навички з інформаційно-комунікаційного напрямку.

Ознайомлення з навчальними посібниками, а саме озброєння різноманітними інтерактивними вправами надає широкі можливості у роботі з учнями. Дякую, що наші курси були практично спрямованими, що є надзвичайно важливим для кожного вчителя-практика.»

Учасники курсів особливо відмітили якість підготовки навчальних матеріалів та їх актуальність. Завдяки інтерактивності та використанню можливостей Microsoft Teams, удалося швидко налагодити плідну роботу та залишити у слухачів позитивні враження від дистанційного навчання. Маємо надію, що навчання було корисним та цікавим, тому радо чекаємо усіх бажаючих на наших наступних курсах за вибором.

Лідія Коростіль, кандидат педагогічних наук,
доцент кафедри теорії і методики змісту освіти

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO