«Бути чи не бути?»: віртуально про актуальне!

golovnaЗ 6 по 8 травня 2020 року  відповідно до графіку освітньої діяльності КЗ СОІППО на травень місяць було проведено курси за вибором «Сучасні педагогічні технології в умовах нової української школи». Курси відбувались за дистанційною формою навчання (з використанням Microsoft Teams)  за участю 34 слухачів, вчителів різних спеціальностей (30 членів команди – це представники ССШ № 1 м. Суми, а 4 – представники Сумської області).

Кожного дня викладач разом з командою зустрічалися за інноваційною філіжанкою смачної кави для розгляду тем, яким було присвячено навчальний день. Під час відео-зустрічі учасники команди забували про звичайне проведення лекції чи звичайне проведення практичного заняття. Для того, щоб дібрати ключик до кожного дня, слухачам пропонувалося розгадати цитату, яка була зашифрована в QR-коді.  Це спрацювало на об’єднання хоч віртуальної, але справжньої команди, бо слухачі допомагали один одному, обговорювали, дискутували, не погоджувалися, ділилися, заражали позитивом, надихали. Кожного дня пропонувалося на вибір  обрати 2 завдання (завдань було 15 +), які були найбільш цікавими і близькими кожному окремому вчителю. Проте, як з’ясувалося в кінці кожного дня, усі педагоги  зробили більше ніж 2 завданні, бо вони захопилися.

Всі завдання були спільні: презентації, падлети, міні-квести і це є ізюминкою платформи Microsoft Teams, яка не роз’єднує, а навпаки об’єднує команду. Спільні рішення, спільні міні-проекти, міні-квест, руханки – це лише невеличкий перелік того, що можна робити під час віртуальних занять. Для кожної спеціальності педагогів є можливість створювати окремі завдання  для того, щоб показати важливість кожного окремого вчителя.

Позитивні емоції і досі вирують. Для отримання зворотного зв’язку слухачам було запропоновано анонімно заповнити анкету. Серед негативних відгуків – технічні проблеми, погана якість Інтернету у деяких слухачів. Проте, усі записи занять вчителі змогли переглянути пізніше.

Серед позитивних вражень учителі найбільше відмітили професіоналізм проведення курсів, їх тематику та зручність дистанційного навчання.

Відгуки слухачів курсу за вибором «Сучасні педагогічні технології в умовах нової української школи»

Отже, відповідаючи на запитання «Бути чи ні?», слухачі позитивно оцінюють можливість дистанційно навчатися під час карантину. Тому, найближчі за графіком освітнього процесу дистанційні курси за вибором вже готуються - цікаві, інтерактивні, продуктивні.

Діана Пінчук, старший викладач кафедри педагогіки,

спеціальної освіти та менеджменту

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO