MICROSOFT TEAMS ДЛЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ПЕДАГОГІВ СУМЩИНИ

golovna newНа виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» від 11 березня 2020 року № 211, на підставі пункту 8 Положення про Міністерство освіти і науки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 жовтня 2014 року № 630, беручи до уваги статтю 32 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», Указ Президента України від 13 березня 2020 року №87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 спричиненої коронаврусом SARS-coV-2», Міністерство освіти і науки України доручило керівникам закладів освіти запровадити дистанційний режим роботи працівників. Про це йдеться у наказі Міністерства освіти і науки України № 406 від 16.03.2020.

Згідно з наказом у КЗ СОІППО забезпечено гнучкий (дистанційний) режим роботи працівників. Окрім того, особливої актуальності набули рішення щодо виконання освітніх програм підготовки магістрів та підвищення кваліфікації педагогів, зокрема шляхом організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання, що не передбачатиме відвідування інституту викладачами, студентами та слухачами.

У відповідь на світовий виклик, зумовлений поширенням коронавірусу, адміністрацією інституту проаналізовані способи навчання педагогів дистанційно під час карантину, виконання освітніх програм підготовки магістрів та програм  підвищення кваліфікації шляхом ущільнення графіку освітнього процесу, а також виконання працівниками організаційно-педагогічної, методичної, наукової роботи.

Враховуючи висновки та рекомендації експертів стосовно можливостей і специфіки використання для вчителів різних сервісів дистанційного навчання, зокрема, Microsoft Teams, Google Classroom, Cisco Webex, Zoom, Class Dojo, Classtime та інших, для забезпечення безперервної освіти педагогів Сумщини під час карантину було прийнято рішення створити онлайн-аудиторії, які об’єднають онлайн-зустрічі, виконання завдань офлайн, обмін файлами та можливості відео- та аудіо-комунікації на єдиній платформі Microsoft Teams, доступній на мобільному пристрої, планшеті, ПК чи у браузері.

За ініціативи Світлани Панченко, к.психол.н, доцента, проректора з науково-педагогічної та навчальної роботи та Лариси Петрової, к.т.н., доцента, завідувача кафедри освітніх та інформаційних технологій розпочато навчання науково-педагогічних працівників інституту щодо можливостей використання Microsoft Teams як корпоративного інструменту дистанційної освіти студентів і слухачів.

У ході навчання стало зрозумілим, що цей інструмент дозволить об’єднати навчальні матеріали для реалізації освітніх програм курсів підвищення кваліфікації, магістерських програм, завдання для слухачів і студентів у різних форматах, оцінки (за потреби), оголошення тощо. Microsoft Teams — центр для командної роботи, який інтегруватиме користувачів, вміст і засоби, необхідні команді для забезпечення ефективної освітньої діяльності. Застосунок об'єднає все в спільному освітньому середовищі, яке містить чат для нарад, файлообмінник та корпоративні програми.

Протягом спеціально організованих курсів Ларисі Петровій, к.т.н., доценту, завідувачу кафедри освітніх та інформаційних технологій вдалося підвищити цифрові навички викладачів інституту, ознайомити з алгоритмами комунікації викладачів та студентів і слухачів курсів підвищення кваліфікації на період дистанційного навчання.

Щоб уже з 06.04.2020 року розпочати освітню діяльність, викладачі встановили Teams у себе на мобільних пристроях, планшетах, ПК чи у браузері, самі почали спілкуватися дистанційно, отримали можливість створювати свої власні команди і свої власні курси у Teams, додавати до них слухачів, ділитися своїми лекціями та презентаціями, створювати завдання, співпрацювати віртуально в режимі реального часу, а також оцінювати та надавати персоналізований зворотний зв’язок — все на одній платформі. 

Навчання викладачів кафедр інституту продовжується. Серед практичних вправ, які допоможуть розпочати освітню діяльність зі слухачами і студентами були цікавими: 

  • ведення інтерактивних дискусій зі своєю командою, презентування записів з екрана, постановка питань за допомогою функції чату. 
  • модерування дискусій, обирання доповідачів, зміна статусу учасників;
  • запис заняття, щоб слухачі й студенти могли його переглянути самостійно;
  • показ фільмів, створення тестів для оцінювання за допомогою Microsoft Forms тощо.

Отже, обмежувальні заходи під час карантину є дуже важливими, оскільки тільки вони можуть зупинити епідемію коронавірусу. Водночас, незважаючи на те, що усі педагоги Сумщини знаходяться переважно вдома і мають різний рівень цифровій грамотності, вони зможуть навчатись  в КЗСОІППО протягом карантину і після нього дистанційно, безкоштовно, корисно та цікаво.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO