ОРІЄНТИР НА ЯКІСТЬ ОСВІТИ: СЕРТИФІКОВАНІ ПЕРШІ ЕКСПЕРТИ ІНСТИТУЦІЙНОГО АУДИТУ В СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

87261264 1202801236595625 8716867063328538624 o21 лютого 2020 року перші 100 регіональних тренерів-експертів з питань проведення інституційного аудиту в закладах загальної середньої освіти України успішно закінчили навчання й отримали відповідні сертифікати та свідоцтва. Серед них Сумщину представили: Світлана Панченко, кандидат психологічних наук, доцент, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи КЗ СОІППО; Вікторія Перлик, старший викладач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту КЗ СОІППО; Лариса Сопіна, директор Сумської спеціалізованої школи №30 «Унікум» та Юлія Мороз, директор Шосткінської гімназії.

Питання проведення інституційного аудиту та розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах загальної середньої освіти є сьогодні дуже актуальними і викликають інтерес суспільства. Отже, підготовка експертів, які безпосередньо братимуть участь в інституційному аудиті, яку проводила Державна служба якості освіти спільно з Університетом менеджменту освіти НАПН України є надважливою. Навчання експертів проходило з 20 січня по 21 лютого за п’ятьма модулями освітньої програми:

  • державна політика щодо забезпечення якості освіти в Україні;
  • внутрішня система забезпечення якості освіти в закладах загальної середньої освіти;
  • зовнішня система забезпечення якості повної загальної середньої освіти. Інституційний аудит;
  • державний нагляд (контроль) як складова системи забезпечення якості освіти;
  • методичний супровід підготовки експертів для участі у проведенні інституційного аудиту.

Голова Державної служби якості освіти Руслан Гурак, вручаючи експертам сертифікати та свідоцтва зауважив: «Професійно сформована команда – це перший крок до успіху. Тому приємно відзначити, що сьогодні до команди Державної служби якості освіти України долучилися перших 100 регіональних тренерів-експертів з питань проведення інституційного аудиту».

Слухачі висловили вдячність організаторам навчання та викладачам курсів, завдяки яким вони оволоділи спеціальними знаннями з питань проведення інституційного аудиту й інтерпретацією його результатів, а також розбудови та розвитку внутрішньої системи забезпечення якості освіти з урахуванням особливостей освітньої діяльності школи, навчилися визначати проблемні питання.

Сертифікованим експертам інституційного аудиту, звісно, потрібно ще багато працювати над розвитком власних здібностей в освітній аналітиці та освітньому консалтингу, бо без цього неможливо підготувати жодного експертного висновку, не можна надати відповідні рекомендації.

Зрозуміло, що робота експертів передбачатиме гармонійне поєднання теоретичних знань та практичних умінь. Експерти інституційного аудиту тільки у практичній діяльності зможуть продемонструвати свою спроможність пропонувати якісну освітню аналітику та якісний освітній консалтинг, що передбачає вміння застосовувати відповідні теоретичні знання на практиці.

Експерти зможуть отримувати та використовувати інформацію щодо освітньої діяльності закладу загальної середньої освіти для надання рекомендацій керівнику закладу освіти, виходячи з розуміння та пошуку системних стратегічних рішень. На їх висновки та рекомендації не повинні деструктивно впливати жодні зовнішні фактори та обставини.

Отже, орієнтир на якість освіти маємо!

Бажаємо успіху всім освітянам Сумської області, завдання яких від сьогодні лежить здебільшого в площині створення внутрішньої та зовнішньої системи забезпечення якості освітньої діяльності закладів загальної середньої освіти!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO