МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ «РОЗВИТОК КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ В ПРОЦЕСІ ОСВІТНЬОЇ ДІЯЛЬНОСТІ: ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ВИМІРИ»

golovna13 лютого 2020 року науково-педагогічні працівники Інституту взяли участь в роботі Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Розвиток критичного мислення в процесі освітньої діяльності: вітчизняний та європейський виміри», яка проходила на базі Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка. Співорганізатором конференції став Комунальний заклад Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

У вітальному слові Грицай Сергій Михайлович, проректор з наукової роботи КЗ СОІППО, зазначив, що розвивати критичне мислення в учнів може тільки педагог, який володіє відповідними фаховими компетентностями. Саме тому одним із пріоритетних завдань Інституту є забезпечення формування критичного мислення як базового компонента для розвитку професійних компетентностей педагогів.

З метою обміну досвідом з вітчизняними та закордонними колегами та стимулювання до впровадження в практику технологій розвитку критичного мислення серед педагогів та здобувачів освіти, свої доповіді представили Дудко Н.В., к.п.н., доцент, доцент кафедри соціально-гуманітарної освіти та Петрова Л.Г., к.т.н., доцент, завідувач кафедри освітніх та інформаційних технологій КЗ СОІППО.

Петрова Лариса Григорівна, виступаючи з темою «Базові методики критичного мислення або навіщо медіаграмотність сучасній дитині», розповіла про різновиди вправ та методи й прийоми роботи з медіатекстами як одним із способів формування медіаграмотності для розвитку критичного мислення в дітей.

Доповідачем по темі «Критичне мислення педагога як фактор розвитку його фахової компетентності» була Дудко Наталія Василівна, яка зупинилася на питаннях трактування поняття «критичне мислення» в контексті розвитку самоорганізації педагога, формування його фахової та професійної компетенції.

Серед інших тем, що стосуються розкриття сутності та особливостей критичного мислення в освітньому процесі, були висвітлені питання про застосування критичного мислення в користуванні інформаційними ресурсами та пошуку інформації в інтернеті, роботі школярів з підручниками та посібниками, обговорення результатів дослідження про вплив гендеру, демографічних та сімейних факторів на формування критичного мислення особистості.

Окрім Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, в роботі конференції взяли учать освітяни з Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Львівського національного університету імені Івана Франка, Інституту педагогіки НАПН України та інших освітніх закладів України, Білорусі, Швеції, Туреччини, Латвії та Вірменії.

Матеріали конференції за бажанням учасників будуть розміщені у фаховому збірнику наукових праць із педагогічних наук «Вісник Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка».

Для учасників проведена конференція стала ще одним щаблем до наукового зростання, розширення знань та обміну актуальною інформацією щодо різнопланових аспектів проблем розвитку критичного мислення в освітній діяльності на міжнародному та вітчизняному рівнях.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO