ШЛЯХ ДОВЖИНОЮ 80 РОКІВ: КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД СУМСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ СВЯТКУЄ ЮВІЛЕЙ!

golovna                                   Святкуємо ювілей інституту!                        

І кожен фініш – це, по суті, старт.

Ліна Костенко

Сумщина з давніх-давен славилася високоосвіченими особистостями, які розвивали культуру, творили освіту й науку. Традиції знаних краян у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти продовжує плеяда науковців та методистів, які дотичні до великої справи – забезпечення вітчизняної освіти висококваліфікованими й компетентними фахівцями.

29 листопада 2019 року в приміщенні Сумської обласної філармонії відбулося урочисте зібрання з нагоди 80 років із часу заснування інституту. Це поважний вік, адже не одне покоління висококваліфікованих спеціалістів віддали всі свої вміння, талант, фахову майстерність, щоб ствердити імідж закладу і прославити його не лише на теренах Сумщини. Для багатьох педагогічних працівників робота в інституті стала сенсом життя і ставши визначальною, допомогла втілити власні надбання, доробки, виплекати та зростити нове покоління вчительської генерації.

Гості, що прийшли розділити радість святкового дня, могли «перегорнути сторінки» становлення і розвитку інституту, ще раз згадати про тих, хто стояв біля витоків цієї просвітницької справи на Сумщині, побачити досягнення в роботі колективу та реалії функціонування у нинішньому часі.

Перший заступник голови Сумської обласної ради Тетяна ГОЛОВКО, вітаючи ювілярів, побажала освітянам інституту післядипломної педагогічної освіти подальшого професійного та фахового вдосконалення, креативності, творчого розвитку, запевнила в підтримці всіх ініціатив і проєктів колективу та нагородила науково-педагогічних працівників відзнаками Сумської обласної ради.

«Колектив Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти сьогодні – це професіонали, досвідчені та ініціативні науково-педагогічні працівники, які на високому рівні володіють інноваційними інформаційно-комунікаційними технологіями, проводять курси підвищення кваліфікації та комплексної освітньої підготовки педагогічних працівників області, упроваджують передовий педагогічний досвід, допомагають молодим освітянам відшукати та втілити свою родзинку в нелегку працю вчителя», – зазначила у вітальному слові директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА. Від імені голови Сумської обласної державної адміністрації, департаменту освіти і науки очільник нагородила почесними грамотами та відзнаками інтелектуальних, креативних та працьовитих членів науково-педагогічного колективу інституту.

На урочистому зібранні згадали директорів, які започатковували перші кроки на освітянській ниві Сумщини, педагогічних працівників, ветеранів освіти, які віддавали свої вміння, професійну майстерність, творчість для вдосконалення фахової компетентності та професійного зростання.

Юрій НІКІТІН, ректор Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, подякував педагогам-ветеранам, які доклали чимало зусиль у розвиток та становлення іміджу закладу вищої освіти.

Зі сцени звучало багато теплих, щирих слів на адресу ювілярів від голови Сумської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Сергія ОСАДЧОГО, який відзначив грамотами тих, хто зробив внесок у розвиток освітянського профспілкового руху області.

До побажань долучилися ректор Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка Юрій Лянной, проректор Сумського державного університету Олександр Бріжатий, перший проректор Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка Галина Кузнєцова, директор Лебединського педагогічного коледжу імені А.С. Макаренка Любов Білокобильська.

Незабутні враження, позитивні емоції та святковий настрій подарували присутнім номери у виконанні колективів Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, Сумського національного аграрного університету, Сумського вищого училища мистецтв і культури імені Д.С. Бортнянського, Сумської обласної філармонії.

Це було справжнє свято освітян, адже педагог – це покликання, спосіб буття, мислення, душевний стан. Це наставник, який щодня перетворює буденне життя на чарівну казку, розкриває таланти, дарує почуття впевненості та вірить у свою клопітку працю, яка у майбутньому принесе вагомий результат.

80 років – це лише певний відлік часу, попереду – активна робота на благо освітньої галузі краю.

Головним пріоритетом інституту завжди було, залишається нині й у перспективі завдання підготовки ефективного вчителя для нової української школи та об’єднаної Європи ХХІ століття – носія найновіших наукових знань, соціального досвіду, необхідних компетенцій, інтегрального світогляду, національних і загальнолюдських цінностей, конкурентоспроможного у вітчизняному та європейському педагогічному просторі. 

Фоторепортаж — за посиланням 

https://drive.google.com/open?id=1sF-pN_rv6JZXuuJs_tTi5eSauspuvpEk

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO