ДИТИНА З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ ПОВИННА НЕ ВІДЧУВАТИ ТРУДНОЩІВ АДАПТАЦІЇ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ

 resultОдним із напрямів гуманізації системи освіти України є включення дітей з особливими освітніми потребами в освітній простір. У Сумській області, за оперативною інформацією органів управління освітою, налічується 7 067 дітей з особливими освітніми потребами.

«Навчання та виховання цієї категорії дітей актуалізує ряд проблем, що потребують вирішення: це формування психологічної готовності педагогів до взаємодії з дітьми, психологічна підтримка батьків, які виховують дітей з особливими освітніми потребами, попередження стигматизації дітей з особливими освітніми потребами в дитячому середовищі», – зазначила директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія ГРОБОВА під час обласного науково-практичного семінару «Психологічний супровід та соціально-педагогічний патронаж дітей з особливими освітніми потребами в умовах закладу освіти».

Захід проведено 17 жовтня 2019 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти для методистів, які відповідають за діяльність психологічної служби.

Залучення дитини з особливими освітніми потребами до закладу передбачає її обов’язковий психологічний супровід, оскільки якими б не були потенційні можливості розвитку дитини, у неї завжди залишаються специфічні труднощі, зумовлені порушеннями її розвитку. Зважаючи на це, під час семінару було обговорено нормативно-правові засади психологічного супроводу та соціально-педагогічного патронажу дітей цієї категорії, визначено напрямки та зміст діяльності практичного психолога, соціального педагога з дітьми з особливими освітніми потребами, їх батьками та педагогами. Учасники семінару мали можливість повправлятися у визначенні потенційних можливостей та потреб дитини, формулюванні цілей роботи з нею, розглянули особливості корекційно-розвиткової роботи, обговорили питання співпраці із фахівцями інклюзивно-ресурсного центру.

За підсумками роботи семінару буде підготовлено рекомендації для спеціалістів психологічної служби щодо використання корекційно-розвиткових програм у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO