Обласний науково-методичний семінар з хімії

головнуВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2019 рік, 08 жовтня відбувся обласний науково-методичний семінар для керівників методичних об’єднань учителів хімії за темою «Інноваційна діяльність учителя хімії» на базі Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 ім. Д. Турбіна.

У заході взяло участь 46 педагогічних працівників із міст, районів, об’єднаних територіальних громад області.

З метою ознайомлення керівників методичних об’єднань учителів хімії області з актуальною для сьогодення дослідницько-пошуковою діяльністю, виступила Метейко А.В., методист навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, яка охарактеризувала різні види досліджень, зазначила їх місце в освітньому процесі та звернула увагу на перспективи використання дискусійних питань в організації досліджень на уроці та в позаурочний час. Теоретичний матеріал було підкріплено переглядом відеофрагментів, що демонстрували методику реалізації в освітньому процесі запитань подібного типу.

Коростіль Л.А., доцент кафедри теорії і методики змісту освіти Сумського ОІППО, к.пед.н., разом з Метейко А.В., провели методичний квест, залучивши до його проходження всіх учасників заходу. Педагоги, виконуючи завдання маршрутної карти, мали можливість перевірити власну готовність до інноваційної діяльності та підготовку до всеукраїнського конкурсу «Учитель року» у номінації «Хімія», а саме: знання умов участі в конкурсі («Організація конкурсу», «Номінація «Хімія»), володіння методикою викладання хімії («Педагогічна технологія», «Компетентнісний підхід у навчанні», «Методика»), а також предметні знання («Математична компетентність»). По завершенню квесту було обговорено питання щодо його організації в умовах районного етапу конкурсу.

Питання «Позанавчальна проектна діяльність як засіб розвитку системи компетентностей» розкрила Депутат В.М., методист Інформаційно-методичного центру управління освіти і науки Сумської міської ради, яка зазначила, що проектна діяльність вміщує в собі не тільки безмежні можливості щодо формування в учнів всіх компетентностей, але й вирішує першочергову умову пізнання – зацікавлення навчальним предметом. Також виступаюча презентувала міський фестиваль-конкурс учнівських хімічних проектів екологічного спрямування та учнівську роботу «Вплив енергетичних напоїв на організм людини» (Сторожук Б., керівник проекту –  Чередніченко Н.І., Сумська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 15 ім. Д. Турбіна).

Замятіна Р.В., директор та Самоніна О.Б., заступник директора з навчально-виховної роботи Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 15 ім. Д.Турбіна  м. Суми, презентували напрями роботи закладу освіти, проекти, в яких школа бере участь, а також досягнення учнівського та педагогічного колективів.

Можливості впровадження дослідницько-пошукової діяльності під час уроку хімії розкрила Дубина С.В., учитель хімії Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 27, продемонструвавши власну сторінку на сайті школи; надала поради учасникам щодо її розробки та можливостей функціонування.

За підсумками науково-методичного семінару було надано методичні рекомендації

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO