Науковці демонструють учителям напрацювання

IMG 1728 3Учителі біології і екології, хімії та природознавства, під керівництвом В.М. Успенської, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри теорії і методики змісту освіти Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, у рамках педагогічної практики курсів підвищення кваліфікації, відвідали Сумський національний аграрний університет.

Факультет агротехнологій та природокористування, якому є що продемонструвати педагогам Сумської області, повною мірою задовольнив запити учителів. Відбулась презентація як наукових досліджень вчених вишу, так і сучасного обладнання, актуальних проектів та форм роботи зі студентами.

Члени кафедри екології та ботаніки, а саме: Вікторія Григорівна Скляр, професор, доктор біологічних наук, завідувачка кафедри; Галина Олексіївна Жатова, професор, кандидат сільськогосподарських наук; Людмила Миколаївна Бондарєва, доцент, кандидат біологічних наук; Микола Григорович Баштовий, доцент, кандидат біологічних наук презентували сучасні надбання кафедри, здійснені завдяки використанню потужних збільшувальних приладів, засобів експертної оцінки органів рослин на наявність хімічних та фізичних забруднювачів.

На кафедрі селекції та насінництва імені проф. М. Д. Гончарова Владислав Миколайович Коваленко, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, провів екскурсію та поділився інформацією про умови здійснення оздоровлення сортів картоплі з використання меристеми культури.

Ігор Володимирович Верещагін, кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри селекції та насінництва імені проф. М. Д. Гончарова, продемонстрував сучасне унікальне обладнання для виділення ДНК, постановки і проведення полімеразної ланцюгової реакції, а також візуалізації ДНК в агарозному гелі. Обладнання допомагає молодому вченому застосовувати методи молекулярної біології для вивчення гістолого-цитологічних особливостей будови льону.

Екскурсію гарною територією сучасного вишу європейського рівня здійснили науковці кафедри садово-паркового та лісового господарства Марина Вікторівна Шерстюк, кандидат біологічних наук, старший викладач та Пеньковська Лариса Вікторівна, аспірантка кафедри.

Профорієнтаційну роботу науково-педагогічних працівників факультету агротехнологій та природокористування доповнила Мельник Ніна Михайлівна, заступник проректора з навчальної роботи з профорієнтаційних питань. Учителі отримали візитівки, буклети, які доповнюють інформацію про освітянські спрямування Сумського національного аграрного університету.

Організацію екскурсії здійснив заступник декана Андрій Олександрович Бутенко, доцент, кандидат сільськогосподарських наук, який супроводжував педагогів під час екскурсії.

Усі вчителі (а це 23 особи) висловили захоплення від екскурсії, вигляду, здобутків, забезпечення закладу вищої освіти та повезли інформацію в райони та міста, у свої школи.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO