День Державного Прапора України

prаpor…Розгорнуло прапор сонячно-блакитний,

Прапор України, рідний, заповітний!

Олександр Олесь

День Державного Прапора – данина поваги до символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність.

У статті 20 Конституції України вказано, що державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

Мільйони наших співвітчизників в Україні та по всьому світу щоразу переповнені надзвичайною гордістю і радістю, коли синьо-жовтий стяг знаменує про нову перемогу українців на спортивних аренах, пісенних конкурсах і міжнародних змаганнях. Державний прапор України надихає сотні тисяч наших хоробрих захисників, які щоденно відстоюють нашу свободу. Це святиня, якою ми вшановуємо пам’ять про загиблих Героїв.

Сьогодні цей прапор поєднує мільйони людей по всьому світу відданістю до України та надихає українців невтомно працювати задля її майбутнього.

На загальнодержавному рівні свято встановлено Указом Президента України Леоніда Кучми від 23.08.2004 № 987/2004 «Про День Державного Прапора України», у якому зазначено: «На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України постановляю установити в Україні День Державного Прапора України, який відзначати щорічно 23 серпня».

Указом Президента України Віктора Ющенка від 07.08.2009 № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року № 987» засновано підняття Прапора України в День Державного Прапора України, під час інших державних свят і проведення загальнодержавних заходів.

Щиро вітаємо співвітчизників з Днем Державного Прапора України! Нехай наш прапор завжди гордо майорить над Україною та буде надійним оберегом у всіх наших справах та помислах!

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO