Хмарні технології – вимога часу

головну resultПерспективним напрямом удосконалення системи освіти є впровадження в освітній процес нової інформаційної технології, яка дістала назву хмарні обчислення (Cloud computing). Проблема доцільного й педагогічно виваженого використання хмарних технологій у закладах загальної середньої освіти набула всеукраїнського масштабу завдяки впровадженню національного проекту «Відкритий світ», кінцевою метою якого стало «подолання освітньої нерівності і забезпечення найвищого стандарту освіти у кожному куточку України» за рахунок створення єдиного навчально-інформаційного онлайн простору для вчителів, учнів та їх батьків.

Відповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2019 рік, 24 квітня відбувся обласний воркшоп «Використання хмарних технологій на уроках української мови та літератури» на базі Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Лебединської міської ради за участю 32 педагогів області.

Учасників заходу привітали Гримайло Т.О., т.в.о. начальника відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради та директор Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Лебединської міської ради Прокопченко Н.А., які побажали учасникам семінару плідної та творчої роботи.

Шерстюк Л.М., методист з української мови та літератури навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО (модератор заходу), ознайомила присутніх з метою, завданнями та планом роботи заходу; у виступі закцентувала увагу присутніх на особливостях проведення воркшопу, можливостях використання хмарних технологій на уроках української мови та літератури для формування ключових компетентностей учнів.

Спікери провели робочі майстерні з упровадження хмарних сервісів у освітній процес:

  • Робота з інтерактивною дошкою Padlet. Тренажер для запам’ятовування Quizlet як один з інструментів підготовки учнів до ЗНО (Рогова Н.В., учитель української мови та літератури Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 ім. Героя Радянського Союзу О. Бутка м.Суми);

  • Використання сервісів Web 2.0 (LearningApps i Lino it) на уроках української мови і літератури в умовах сучасної освіти (Лемешко О. А., учитель української мови та літератури Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 Конотопської міської ради);

  • QR-код як засіб формування когнітивно-комунікативної компетентноті учнів на уроках української мови та літератури (Зазеко О.В., учитель української мови та літератури Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Лебединської міської ради);

  • Використання програми Plickers для проведення інтерактивного опитування учнів (Панченко Т.М., учитель української мови та літератури Сумського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 26 Сумської міської ради);

  • Використання навчальних можливостей відеохостингу YouTube на уроках української мови та літератури (Шеденко Н.В., учитель української мови та літератури Берестівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Липоводолинської районної ради).

У роботі майстер-класів активну участь брали Гримайло Т.О., т.в.о. начальника відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради; Ковтуненко Л.В., завідувач методичного кабінету відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради; Вернидуб Н.В., методист методичного кабінету відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради; Прокопченко Н.А., директор Лебединської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Лебединської міської ради.

Підбиття підсумків обласного воркшопу відбулося у вигляді рефлексії та представлення результатів роботи на онлайн-дошці https://ru.padlet.com/nataliiarohova/i6ttlyev4u9p. Учасники заходу відмітили високу інтенсивність групової взаємодії, активність і самостійність, актуальний досвід й особисте переживання. Учителі області на практиці доводили, що вчитися впродовж усього життя – це потреба сучасної людини, що потрібно жити в ногу з часом та впроваджувати нові форми роботи з учнями.

За підсумками роботи обласного воркшопу учасникам надано методичні рекомендації.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO