ПАРТНЕРСТВО ЯК ОСНОВНА УМОВА КОМФОРТУ ДИТИНИ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ ТА СІМ’Ї

golovnaКлючовим компонентом НУШ є педагогіка партнерства, адже саме цей компонент формули Нової школи визначає її місію – допомогти розкрити та розвинути здібності, таланти і можливості кожної дитини на основі партнерства між учителем, учнем і батьками. Як запровадити в закладі освіти технологію партнерської взаємодії розглядали відповідальні за діяльність психологічної служби районів, міст, об’єднаних територіальних громад Сумщини під час обласного фокус-семінару «Психологічні засади педагогіки партнерства в НУШ»

Метою фокус-семінару, проведеного 28 березня 2019 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, було ознайомлення учасників з принципами педагогіки партнерства, з прийомами та формами роботи з батьками, учнями, що сприяють налагодженню успішної співпраці батьківської громадськості та педагогічних колективів шкіл.

З метою набуття первинних вмінь в учасників фокус-семінару методистами навчально-методичного центру психологічної служби проведено ряд активних форм навчання, спрямованих на визначення переважаючих якісних характеристик партнерських відносин; створення психологічних умов щодо формування партнерських відносин у системі «вчитель – учень»; побудову моделі партнерської взаємодії школи і сім'ї.

Учасники заходу зазначили, що запровадження педагогіки партнерства в закладі освіти сприятиме створенню комфортного психологічного клімату, формуванню високого рівня внутрішньої мотивації учнів до навчання. Найголовніше – за такого підходу суттєво змінюються стосунки між дітьми та батьками, оскільки модель співпраці, успішно засвоєна у школі, має шанс прижитися і в сім’ї. А це означає, що простір розвитку, у якому зростає дитина, буде по-справжньому гуманним.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO