Навчаємося разом

golovna resultУ межах проекту «Фінська підтримка реформи української школи» 4-7 лютого 20-19 року в місті Ірпінь Київської області відбувся тренінг «Педагогіка початкової школи: фінський досвід» за участі фахівців Гельсінського університету та Гельсінського центру неперервної освіти. Проект спрямований на підвищення якості освіти, суспільне сприйняття української освіти та реалізується в трьох напрямах: розвиток ключових компетентностей вчителів; сприйняття освіти; освітнє середовище.

Мета тренінгу − подальша імплементація фінського досвіду у програми підготовки регіональних тренерів Нової української школи.

Навчання проводили професійні тренери Гельсінського університету: професор Туйя Лаурен, радник Проекту з питань професійного розвитку вчителів; професор Анні Лоукоміес, тренер Проекту; професор Ретта Ніемі, тренер Проекту. Очолює цей важливий для освіти України Проект професор Арто Ваахтокарі.

Навчання було організовано Міністерством освіти і науки України, Інститутом модернізації змісту, за активної участі Наталії Гончаренко і Романа Шияна, заступників директора Інституту модернізації змісту освіти МОН України.

Старші викладачі кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти Зоя Декунова та Алла Лавська мали щасливу нагоду навчатися за модульною програмою «Педагогіка початкової школи: фінський досвід» (Модуль 1. Введення в педагогіку фінської початкової школи)

Разом з колегами під час тренінгу з’ясовували: «Чого може навчитися український педагог з освітніх змін Фінляндії?». Відповідь знайшли у процесі спільного активного навчання: реальна академічна свобода викладача, вчителя, закладу освіти; повага до людини, до кожної дитини; права, які дійсно гарантуються кожному громадянину, повага суспільства і держави до вчителя; комфортне перебування учня у стінах школи; розвиток критичного мислення; висока мотивація навчання; впровадження багатодисциплінарних навчальних модулів.

Спілкування з фінськими колегами дало переконання у необхідності вивчення кращого досвіду зарубіжних партнерів, розумне його впровадження та приємне усвідомлення того, що власні позитивні напрацювання заслуговують право на існування. Сьогодні Нова українська школа дає реальний шанс кожному, хто не боїться експериментувати, розумно використовувати сучасні методики викладання, поважає дітей і співпрацює з батьками та громадою.

По закінченню тренінгу учасники отримали сертифікати та головне − позитивні емоції та бажання творити Нову українську школу.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO