STEM-ОСВІТА – ШЛЯХ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ПЕДАГОГА

golovna resultНа виконання освітніх програм спрямованих на організацію дослідно-експериментальної роботи, з метою активізації співпраці освітян з науковими підрозділами закладів вищої освіти та подальшого розширення практики STEM-освіти, за сприянням центру комп’ютерних технологій Сумського державного університету, лабораторією КЗ СОІППО, 5 лютого 2019 року на базі Грунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу А.М. Дігтяренка Грунської сільської ради Охтирського району було проведено обласний навчально-методичний майстер-клас «Застосування STEM-обладнання при вивченні біології та хімії».

Одним з актуальних напрямів модернізації та інноваційного розвитку природничо-математичного і гуманітарного профілів освіти виступає STEM-орієнтований підхід до навчання, який сприяє популяризації інженерно-технологічних професій серед молоді, підвищенню поінформованості про можливості їх кар’єри в інженерно-технічній сфері, формуванню стійкої мотивації у вивченні дисциплін, на яких ґрунтується STEM-освіта.

З організацією діяльності відділу освіти Грунської сільської ради з питань запровадження інноваційних методик Нової української школи присутніх ознайомив начальник районного відділу освіти Охтирської районної державної адміністрації Москаленко І.В.

Основні напрями діяльності Грунської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу А.М. Дігтяренка Грунської сільської ради Охтирського району успішно представила директор школи Хоменко А.В.

Учасники навчально-методичного майстер-класу, за модераторством старшого викладач кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО Коди С.В., активно обговорили основні напрями STEM-підходу в організації навчально-дослідної, інтелектуальної та творчо-експериментальної діяльності учнів при вивченні природничо-математичних дисциплін. За підсумками обговорення було розроблено проект заходів щодо забезпечення виконання Програми упровадження SТЕМ-освіти у освітніх навчальних закладах області.

Із основними етапами упровадження SТЕМ-освіти у позашкільних навчальних закладах області присутніх ознайомила к.пед.наук, доцент, завідувач кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ СОІППО Сєрих Л.В.

Майстер-клас по запровадженню елементів STEM-освіти та використанню STEM-обладнання на уроках хімії провів учитель хімії вищої кваліфікаційної категорії Мамченко С.В.

Учитель біології вищої кваліфікаційної категорії Євтушенко О.В. провела для присутніх педагогів майстер-клас по використанню STEM-обладнання під час виконання навчального проекту «Рухова активність основа фізичного здоров’я». Учасники майстер-класу були залучені до вирішення низки різнорівневих дидактичних, виховних і розвивальних завдань. Євтушенко О.В., також, ознайомила присутніх з вимогами щодо реалізації освітніх STEM-проектів за участі в яких учні набувають нових знань, умінь і навичок. За час роботи в проекті розвиваються мотивація і пізнавальна активність учнів, формується вміння самостійно орієнтуватися в інформаційному просторі, висловлювати власні судження, виявляти компетентність.

На необхідності використання SТЕМ-обладнання в процесі організації дослідно-експериментальної роботи наголосив начальник Центру комп’ютерних технологій Сумського державного університету Півень А.

Присутні активно обговорювали актуальні питання STEM-освіти, висловлювали власні пропозиції і побажання щодо подальшої співпраці.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO