Посібник «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді»: вчимось впроваджувати в освітньому процесі

nagolovnu

Експрес-курси для педагогів, які викладають факультативний курс «Захисти себе від ВІЛ» було доповнено тренінгом «Використання посібника для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді»». Навчання  відбулось 24 жовтня 2018 року за участі 15 педагогів. Впровадження посібника, схваленого Міністерством освіти і науки України (Лист ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» від 19.12.2017 № 21-1/12/Г-824), здійснюється за підтримки Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» та Міжнародної федерації планування сім’ї (IPPF).

Тренінг було проведено доцентами кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидатами педагогічних наук Валентиною Успенською та Лідією Коростіль. До тренінгу долучилась представниця Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» Ганна Костенко, спеціаліст із комунікацій освітнього компоненту проекту «Неінфекційні захворювання: профілактика та зміцнення здоров’я в Україні». Метою її візиту на Сумщину було здійснення моніторингу організації та проведення семінару-тренінгу в Сумській області в рамках проекту «Створення сприятливого середовища для втілення програм з комплексного статевого виховання в Україні».

Посібник для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді» пропонується для використання вчителями основ здоров’я, біології, правознавства, громадянської освіти, під час факультативних занять, гурткової та позакласної роботи, годин психолога, виховних годин класних керівників. Вік підлітків, на який спрямовується посібник – 15-18 років.

У процесі тренінгу педагоги актуалізували знання, вміння, навички проведення інтерактивного заняття, потренувались у впровадженні запропонованих у посібнику інтерактивних вправ, змоделювали та провели в якості тренера окремі інтерактивні заняття. Методика запропонованих у посібнику вправ базується на міжнародних рекомендаціях щодо створення комплексних програм зі статевого виховання (ВООЗ, ЮНЕСКО, ЮНЕЙДС).

У зворотньому зв’язку за результатами тренінгу та під час вихідного анкетування учасники дали позитивні відгуки про проведене навчання та посібник для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді». Цінними в посібнику педагоги зазначили достатню кількість інформації для проведення ефективних занять; подання вправ з обґрунтованою, чіткою методикою їх проведення; наявність великого масиву ситуаційних завдань до різних життєвих тем. Позитивно, що до запропонованих для обговорення ситуацій у додатках подано коментарі та інформацію стосовно їх вирішення. Матеріал посібника викладено актуально і доступно до вікових потреб учнів. Кожна вправа логічно побудована.

Кожен учасник тренінгу отримав для використання посібник для тренера «Репродуктивне здоров’я та відповідальна поведінка учнівської молоді». По закінченню тренінгу – сертифікат, який підтверджує право на використання посібника в освітньому процесі.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO