Двохкомпонентна модель підготовки педагогів-тренерів проекту «Вчимося жити разом» у дії

1 na golovny resultДля впровадження проекту (курсу) «Вчимося жити разом», введеного в заклади загальної середньої освіти України з метою навчання дітей і підлітків життєвим навичкам, які сприяють соціальній злагодженості, полегшенню адаптації до нових життєвих обставин, відновленню психологічної рівноваги, розбудові здорових стосунків тощо, КЗ СОІППО розпочав системну очну підготовку педагогів. Перша група пройшла триденне тренінгове навчання з 2 по 4 жовтня 2018 року.

Цією групою були 24 вчителя початкових класів, які викладають предмет «Основи здоров’я», у рамках якого і впроваджується проект (курс) з розвитку соціальних навичок «Вчимося жити разом». Усі вчителі пройшли попередню он-лайн підготовку на Порталі превентивної освіти http://autta.org.ua/ . Таке навчання педагогів з проблем здоров’язбереження, здійснюване Громадською організацією «Дитячий фонд «Здоров’я через освіту»» за підтримки Міністерства освіти і науки України, є інноваційним і незвичне для освітян. Проте он-лайн курси «Вчимося жити разом» – це перший компонент підготовки вчителів до впровадження проекту.

Другим компонентом підготовки вчителів до впровадження проекту (курсу) «Вчимося жити разом» є очні триденні тренінгові курси. Сертифікат про їх проходження дає право впроваджувати проект на уроках основ здоров’я.

Методичні рекомендації щодо впровадження проекту (курсу) «Вчимося жити разом» надані листом КЗ СОІППО від 13.02.2018 № 155.

Викладачами-тренерами експрес-курсів «Методика викладання курсу «Вчимося жити разом»» є доценти кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидати педагогічних наук Валентина Успенська та Лідія Коростіль. Курси реалізували технологію ООЖН («освіта на основі життєвих навичок») – педагогічну технологію навчання учнів з основ здоров’я. За рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров’я, ЮНЕСКО, ЮНІСЕФ, МОН України саме цю технологію слід впроваджувати на уроках з предмета «Основи здоров’я». Упродовж триденного навчання на експрес-курсах учителі-початківці відпрацювали структуру тренінгового заняття, інтерактивні технології навчання молодших школярів на уроках-тренінгах проекту (курсу) «Вчимося жити разом». Учителі в мікрогрупах змоделювали цілісні уроки-тренінги в 2-4 класах для викладання цього цікавого курсу та презентували його перед колегами. Важливо, що кожен учитель поклав проект (курс) «Вчимося жити разом» в систему уроків основ здоров’я в початкових класах.

Загалом у 2018-2019 навчальному році триденні експрес-курси «Вчимося жити разом» будуть проведені для 5 груп учителів початкових класів та 4 груп вчителів основної й старшої школи.

Станом на 7 жовтня 2018 року он-лайн навчання за проектом «Вчимося жити разом» пройшли 2465 педагогів Сумської області. За цим показником область обіймає 5 місце серед областей України.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO